Srednjoškolci

Ludbreški robotičari na svjetsko prvenstvo odlaze uz pomoć tvrtke Ducati

08:00h
0
Mladi ludbreški robotičari // Foto: ludbreg.hr
Mladi ludbreški robotičari // Foto: ludbreg.hr

Robotičari Srednje škole Ludbreg natjecat će se na svjetskom natjecanju u robotici koje krajem lipnja započinje u njemačkom Leipzigu.

Glavni sponzor odlaska ludbreških srednjoškolaca na značajno natjecanje bit će ludbreška tvrtka Ducati komponenti. Tim povodom sklopljen je i ugovor između Srednje škole Ludbreg i spomenute tvrtke kojeg su potpisali ravnatelj Josip Zdelar i Dražen Crnković, generalni menadžer tvrtke Ducati.

– Zahvaljujem tvrtki Ducati komponenti koja je prepoznala vrijednost postignutih rezultata naših učenika i omogućila im sudjelovanje na svjetskom prvenstvu. Riječ je o mladim inovatorima koji su se opredijelili za nove tehnologije. Nije im bio problem dolaziti na radionice poslije nastave ili subotom, a sav njihov rad nagrađen je odlaskom na svjetsko prvenstvo. – rekao je ravnatelj Josip Zdelar.

Učenici su odlazak na svjetsko natjecanje osigurali kroz sva kola lige. Prvo kolo lige u sezoni 2015./2016. održano je početkom prosinca u Zagrebu, a sudjelovalo je 55 ekipa u 8 kategorija. U drugom kolu koje je održano u ludbreškoj sportskoj dvorani sudjelovale su 62 ekipe u 10 kategorija.

– Kao tvrtka želimo pomagati lokalnu zajednicu i biti društveno odgovorni, a ludbreški srednjoškolci već samim uspjehom postignutim na državnom natjecanju zaslužili su da ih se dostojno prati u daljnjim izazovima. Odlazak na svjetsko prvenstvo nije mala stvar i vjerujem da je ova ekipa mladih ljudi temelj inovativnog i konkurentnog gospodarstva u budućnosti. – rekao je Dražen Crnković, generalni menadžer tvrtke Ducati.

 

čitam...