PZ Ludbreški kraj

Ludbreški zadrugari za Podravku će proizvoditi papriku i krastavce, a Ludbreg im financira nabavku repromaterijala

Danas zadruga broji tridesetak zadrugara s prostora bivše Općine Ludbreg i s velikom tendencijom širenja čak i na susjedne županije.

10:24h
0
Foto: ludbreg.hr

Nakon što je Poljoprivredna zadruga Ludbreški kraj potpisala Ugovor o otkupu povrća s Podravkom d.d. iz Koprivnice u sjedištu Zadruge jučer su potpisani Ugovori između Zadruge i zadrugara, točnije njih petnaestak koji će proizvoditi papriku i krastavce za Podravku.


PZ Ludbreški kraj je pomogla u samoj proizvodnji svojim zadrugarima na način da je organizirala i nabavila besplatan repromaterijal, trake za navodnjavanje, mulch folije, mrežice za krastavce, supstrat za proizvodnju presadnica i naravno sjeme paprike i krastavaca. Nabavku repromaterijala financirao je Grad Ludbreg.

– Redovito pratimo rad zadruge i na taj način potičemo organiziranu poljoprivrednu proizvodnju malih proizvođača povrća i voća s našeg područja – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Zadrugarima slijedi razdoblje velikog obima posla.

– Planirani prinosi za otkup koje očekujemo ove sezone, a proizvest će ih naši zadrugari bili bi oko 60 tona crvene paprike za ajvar i 20 tona krastavaca kornišona za kiseljenje. Sve će se to otpremiti u tvornicu Kalnik na preradu s organiziranog otkupnog mjesta koje se dodatno uredilo za tu svrhu u samom sjedištu Zadruge, a prijevoz će također biti subvencioniran i besplatan za sve naše proizvođače – pojasnio je Marijan Makar, upravitelj Poljoprivredne zadruge Ludbreški kraj.

Danas zadruga broji tridesetak zadrugara s prostora bivše Općine Ludbreg i s velikom tendencijom širenja čak i na susjedne županije. S obzirom da je zadruga otvoreno i dragovoljno društvo svi zainteresirani poljoprivredni proizvođači voća i povrća mogu pristupiti u PZ Ludbreški kraj i na taj način koristiti razne pogodnosti koje im se putem zadruge nude.

Pored ovakve organizirane proizvodnje paprike i krastavaca zadrugari se bave i proizvodnjom ostalog povrća i voća od kojih je veći dio pod ekološkom proizvodnjom s kojom žele stvoriti novi brend ludbreškog kraja.

čitam...