Meni je v Ludbregu lepo

Ludbreškoj publici predstavljena zbirka kajkavskih kolumni Aleksandra Horvata

Knjiga 'Meni je v Ludbregu lepo' u sebi sadrži upravo njegove kajkavske kolumne koje su objavljivane u Ludbreškim novinama u periodu od 2018. do 2020. godine

09:15h
0
Aleksandar Horvat
Foto: Grad Ludbreg

Pred gotovo punim parterom nove ludbreške dvorane održano je predstavljanje nove, druge po redu, knjige Ludbrežanina Aleksandra Horvata, svima poznatoga kao Acija.

Knjiga ‘Meni je v Ludbregu lepo’ u sebi sadrži njegove kajkavske kolumne koje su objavljivane u Ludbreškim novinama u periodu od 2018. do 2020. godine.

– Nekojima več celo leto, i više, pripovedam, da bumo od prve tri lete, znači od dve jezere osamnajste do dve jezere dvadesete, sa štiva z te zadnje novinske strane na kup deli i stisnuli v jenu lepu veliku pofarbanu knigu. I evo ga, to smo i napravili. I kaj da rečem. Srečen sam kaj je tak zišlo – kaže Aleksandar Horvat.

Publika, odnosno čitatelji u Aleksandrovim tekstovima prepoznali su smisao za detalje, stvaranje atmosfere, humorističan zaokret, poistovjetili su se s ljubavlju za rodnim mjestom – Ludbregom te su prepoznali njegovo čisto i dobronamjerno srce.

U programu je govorila i književnica Božica Jelušić, urednica Ludbreških novina i urednica knjige Iva Havaić, jedan od grafičkih urednika Ludbreških novina i fotograf Miroslav Vađunec koji je zaslužan za vizuale u knjizi.

Aleksandar Horvat
Foto: Grad Ludbreg
Aleksandar Horvat
Foto: Grad Ludbreg
Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW