1.8 C
Koprivnica
Nedjelja, 29. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Priroda, kultura i aktivni turizam

Ludbrežani će na Otoku mladosti dobiti posjetiteljski centar, pogledajte kako će izgledati Kuća rijeke Bednje
L

Podrum kuće je definiran kao izložbeni prostor biljnog i životinjskog svijeta, prizemlje će se koristiti kao informacijski punkt preko kojeg će se posjetiteljima prezentirati sadržaji povezani s florom i faunom, a tavan će biti uređen kao promatračnica

Ne propustite

U Gradu Ludbregu ovog je tjedna održan sastanak za pripremu projekta “Zelena mjesta rekreacije i aktivnog održivog turizma unutar Urbanog područja Varaždin”, na kojem su sudjelovali gradonačelnici i načelnici jedinica lokalne samouprave koje će zajedno provoditi ovaj strateški projekt.

- Oglas -

– Vizija jest povezivanje u održivo i konkurentno područje svih jedinica lokalne samouprave i to kroz integrirana strateška ulaganja u poduzetništvo, inovacije, kulturno-povijesnu baštinu, infrastrukturu i okoliš – objašnjavaju u Gradu Ludbregu.

Dodaju kako su projektne aktivnosti usmjerene na razvoj rekreacijskih turističkih kapaciteta koje obuhvaćaju trail trčanje, hodanje, kampiranje, biciklističke ture, vodene sportove, a sve će aktivnosti biti povezane u cjelovitu turističku ponudu. Što se Ludbrega, konkretno, tiče, planira se izgradnja Kuće rijeke Bednje na području Otoka mladosti, u samom srcu grada.

Bio bi to posjetiteljski, edukativni centar s interpretacijom specifične flore i faune rijeke i samog lokaliteta te info-punkt za svu ostalu turističku ponudu, što je rezultat odobrenog projekta Turističkoj zajednici područja Centar svijeta od strane Hrvatske turističke zajednice o čemu smo pisali.

- Oglas -

– Naime, sredstva se odnose na izradu projektno tehničke dokumentacije za Kuću rijeke Bednje i uređenje postojeće zgrade na Otoku mladosti u pokaznu kuću sa stalnim galerijskim postavom koji će reprezentirati floru i faunu Otoka mladosti, rijeke Bednje i Plitivce. Podrum kuće je definiran kao izložbeni prostor biljnog i životinjskog svijeta, prizemlje će se koristiti kao informacijski punkt preko kojeg će se posjetiteljima prezentirati sadržaji povezani s florom i faunom, a tavan će biti uređen kao promatračnica – pojasnila je direktorica TZ područja Centar svijeta Petra Međimorec.

Napomenula je na kraju kako će više informacija oko ovog projekta imati nakon sastanaka koji će se održati kroz siječanj.

kuća rijeke bednje
Foto: Grad Ludbreg
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

počivaj u miru

TUŽNA VIJEST Napustio nas je Pero Sabolić, legenda Tehnike, Slavena i Lipe, veliki sportaš koji je odgojio brojne generacije

Tužna vijest stigla nam je iz nogometnih krugova. Preminuo je Branko Sabolić - Pero, legenda koprivničkog nogometa, koji je...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti