BROJNE INOVACIJE

Ludbrežani će posuđivati knjige iz suvremene i moderne knjižnice

Gradonačelnik Dubravko Bilić za službene gradske stranice kazao je kako će cijela zgrada biti u zoni slobodnog bežičnog interneta čime će se korisnicima omogućiti novi način korištenja usluga.

12:29h
0
Knjižnica Fran Galović // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Stanovnici Ludbrega dobit će novu zgradu Gradske knjižnice i čitaonice Mladena Kerstnera. Gradonačelnik Dubravko Bilić za službene gradske stranice kazao je kako će cijela zgrada biti u zoni slobodnog bežičnog interneta čime će se korisnicima omogućiti novi način korištenja usluga.

Također, pružat će usluge povezane s najnovijim inovativnim alatima poput virtualne i proširene stvarnosti, učlanjene će se obavještavati putem mobilnih aplikacija i lakše će se dolaziti do željenih knjiga.

– Zgrada će biti opremljena najmodernijom multimedijalnom opremom koja će biti projektirana i postavljena kao zasebna cjelina. Nova zgrada knjižnice imat će suvremeni edukativni karakter u kombinaciji s dodatnim sadržajima koji će djelovati na obavještavanje, edukaciju i uspostavu direktnog kontakta s građanima. Grad Ludbreg će izgradnjom moderne zgrade Knjižnice i čitaonice dobiti atraktivni višenamjenski prostor za inovativne kulturne i edukativne programe kakvi su u gradu dosad bili neizvedivi – rekao je gradonačelnik Bilić, a prenijele službene gradske stranice.

Grad provodi projekt naziva Izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove zgrade knjižnice Mladen Kerstner kojega sufinancira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 200 tisuća kuna. Projektnim prijedlogom pribavljana je projektno tehnička dokumentacija koja je potrebna kako bi se izgradila društvena infrastruktura, odnosno zgrada. Dakle, preko ovog projekta pribavljen je izvedbeni projekt te projekt uređenja eksterijera oko buduće zgrade Knjižnice.

čitam...
Loading...