projekt via saint martin

Ludbrežani će se povezati s Mađarima putem hodočasničke turističke rute

To uključuje vjerničke spomenike i objekte u prekograničnom području, uspostavljanje zajedničke hodočasničke tematske rute koja će povezivati Grad Ludbreg i Općinu Zalaszentmárton.

13:26h
0

U Gradu Ludbregu održano je predstavljanje projekta pod nazivom Podrška promociji i razvoju transnacionalne hodočasničke rute povezane s održivim i kulturnim turizmom VIA SAINT MARTIN.

Riječ je o projektu koji je Gradu Ludbregu odobren u sklopu programa suradnje Interreg Mađarska-Hrvatska 2014-2020. Projekt se provodi u partnerstvu s Općinom Zalaszentmárton iz Mađarske.

– Potpisivanje i provedba raznih projekata postali su uobičajena praksa za Grad Ludbreg. Pokazali smo mađarskoj strani da imamo ideja za realizaciju zajedničkih programa. Jako smo zadovoljni cjelokupnim projektom koji nam je omogućio da zajedničkim snagama gradimo neke nove sadržaje. No, za nas je još važnije da se dodatno povežemo s mađarskim partnerima, postanemo prijatelji i provodimo zajedničke programe i ideje – rekao je Dubravko Bilić, gradonačelnik Ludbrega.

Projekt se temelji na razvoju novih tematskih turističkih sadržaja, povezan je s održivim i kulturnim turizmom. Za Ludbreg je važan jer potvrđuje orijentiranost ovog gradića prema turizmu i hodočasničkom turizmu.

Ciljevi projekta su razviti i primijeniti inovativne turističke proizvode koji se odnose na razvoj hodočasničke turističke rute, razvoj novih usluga u obliku tematskog turizma.

– To uključuje vjerničke spomenike i objekte u prekograničnom području, uspostavljanje zajedničke hodočasničke tematske rute koja će povezivati Grad Ludbreg i Općinu Zalaszentmárton, poboljšanje uvjeta prihvaćanja turista i posjetitelja na tematskoj ruti izgradnjom novih smještajnih kapaciteta, organizaciju kulturnih događanja, izradu aplikacije za promociju nove turističke ponude te podršku lokalnim gospodarstvima i održivom turizmu – rekao je Robert Tkalec, voditelj projekta.

Projekt je predstavila programska i komunikacijska menadžerica u Zajedničkom tajništvu Mađarska – Hrvatska Antonija Bedeniković. Trajat će 20 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta iznosi 350.130,75 eura.

Foto: Marina Hižak
Foto: Marina Hižak
Foto: Marina Hižak
Foto: Marina Hižak
Foto: Marina Hižak

čitam...