zdravlje i sport

Ludbrežani će uskoro imati izgrađenu i opremljenu atletsku stazu s borilištima, gradonačelnik Bilić: Potičemo zdrav način života i aktivno bavljenje sportom

Očekivani rezultat nakon realizacije ovog projekta jest izgrađena i opremljena atletska staza sa borilištima, potpuno funkcionalna i spremna za obavljanje sportskih, rekreacijskih i drugih aktivnosti na području Grada Ludbrega.

18:00h
0
Foto: Matija Gudlin

Grad Ludbreg radi na napretku. U sklopu projekta Izgradnja atletske staze s borilištima u Ludbregu predviđeno je uređenje atletskog terena te izgradnja atletske staze ukupne dužine 300 metara sa šest traka.


Predviđena lokacija je uz dječje igralište i workout zonu sa spravama za vježbanje, a planirano trajanje izvođenja građevinskih radova je do prosinca 2019. godine. Predviđenu lokaciju za izgradnju atletske staze u subotu 9. ožujka u 10.30 sati posjetit će olimpijska pobjednica Ludbrežanka Sara Kolak i David Šalamon, trkač na 400 i 800 metara i trenutni seniorski prvak Hrvatske. 

Očekivani rezultat nakon realizacije ovog projekta jest izgrađena i opremljena atletska staza sa borilištima, potpuno funkcionalna i spremna za obavljanje sportskih, rekreacijskih i drugih aktivnosti na području Grada Ludbrega.

Izgradnjom atletske staze omogućit će se jednaki uvjeti za bavljenje sportom svim građanima te se očekuje da će se povećati broj korisnika sportskih udruga i klubova te rekreativnih sportaša jer će Grad Ludbreg dobiti adekvatnu infrastrukturu za vježbanje i organizaciju lokalnih i županijskih natjecanja.

Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić // Foto: Matija Gudlin

– Realizacijom ovog projekta izgradit će se i unaprijediti sportska infrastruktura. Izgradnjom atletske staze i borilišta stvorit će se uvjeti za trening osnovnih atletskih sportova te će se dodatno razviti sustav razvoja sporta u Gradu Ludbregu, ali i šire zajednice. Projektom također potičemo zdrav način života i aktivno bavljenje sportom. Uostalom, upravo bavljenje sporta potencira razvoj timskog duha, tolerancije, uči nas upornosti – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić te dodao kako Grad Ludbreg nastoji biti grad sporta u kojem će sport biti dostupan svima s razvijenom sportskom infrastrukturom koja će omogućiti svim građanima, ali i mladim sportskim talentima i uspješnim sportašima mjesto za treniranje, vježbanje i rekreaciju.

čitam...