Epicentar emocija u centru svijeta

Ludbrežani će uživati u “večernjoj kavi” s Julijanom Matanović i Pavlom Pavličićem

Zahvaljujući popularnom blogu i objavljivanju na društvenim mrežama, Julijana Matanović najčitanija je hrvatska književnica na internetu.

10:25h
0

Gradska knjižnica i čitaonica Mladen Kerstner u petak, 24. rujna, s početkom u 19 sati priređuje “večernju kavu” na kojoj će ludbreška čitateljska publika imati jedinstvenu prigodu pobliže upoznati najpoznatiji hrvatski književni par – Julijanu Matanović i Pavla Pavličića.

Romani poznatih književnika i sveučilišnih profesora Tajno ime i Zašto sam vam lagala u srpnju i kolovozu zauzeli su vrhove lista čitanosti naslova domaće književnosti. Usto, zahvaljujući popularnom blogu i objavljivanju na društvenim mrežama, Julijana Matanović najčitanija je hrvatska književnica na internetu.

Pavao Pavličić (1946.), jedan najvećih i najplodnijih suvremenih hrvatskih književnika, do sada je objavio 106 naslova, od kojih su najpoznatiji Večernji akt, Koraljna vrata, Dobri duh Zagreba i Trojica u Trnju. Najpoznatiji je po krimićima i fantastičnim trilerima. Objavio je memoarska i feljtonistička te više desetaka vrijednih stručnih djela o hrvatskoj književnosti. Prevođen je na više svjetskih jezika, dobitnik najprestižnijih književnih nagrada, kao i nagrada za književno-znanstveni rad.

Julijana Matanović (1959.) suvremena je hrvatska spisateljica, sveučilišna profesorica u miru, književna znanstvenica, kritičarka i urednica. Objavila je više romana i zbirki proze, među kojima su najpoznatiji Zašto sam vam lagala, Kao da smo otac i kći, Bilješka o piscu te I na početku i na kraju bijaše kava. Piše i za djecu i mlade (Rečeno – učinjeno, Vezanje tenisica s jednom nepoznanicom) te stručna i esejistička djela (Krsto i Lucijan, Tko se boji lika još). Dobitnica je brojnih književnih i ostalih nagrada.