hrvački klub ludbreg

Ludbrežanke osvojile niz zlata na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju, primio ih gradonačelnik Bilić

Niz zlata osvojile su članice Hrvačkog kluba Ludbreg: Iva Gerić, Marta Busija, Nina Gerić, Sandra i Marta Besek te Lorena Bendelja. Medaljašicama se broncom pridružila i Sara Milner.

09:11h
0

Varaždin je sredinom ožujka bio domaćin pojedinačnog Prvenstva Hrvatske u hrvanju za žene. Natjecali su se uzrasti kadetkinja, juniorki, mlađih seniorki i seniorki, a Ludbrežanka Iva Gerić osvojila je zlatne medalje u kategoriji do 65 kg. Sudjelovala je u tri je dobne kategorije, osim u kategoriji kadetkinja.


Niz zlata osvojile su i druge članice Hrvačkog kluba Ludbreg: Marta Busija, Nina Gerić, Sandra i Marta Besek te Lorena Bendelja. Medaljašicama se broncom pridružila i Sara Milner.

Potpuna dominacija HK Ludbreg vidljiva je posebno ekipno gdje su Ludbrežanke u kategorijama juniorki i seniorki osvojile prvo mjesto.

Zahvaljujući postignutim uspjesima, Sandru i Martu Besek te njihovog trenera Krešu Horvata, primio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

– Uspjesi ne dolaze preko noći, oni su rezultat rada i truda. Svjesni kvalitete hrvačkog sporta u Ludbregu osigurali smo klubu da neometano treniraju u Sigecu. Vjerujemo da je i kontinuitet treninga bio jedan od bitnih faktora u postignutim rezultatima. Svjesni značaja ovog sporta u Ludbregu u proračunu smo osigurali 450 tisuća kuna za uređenje društvenog doma u Selniku koji bi trebao postati trajni dom za ludbreške hrvače, ali i druge borilačke sportove. Uskoro ćemo predstaviti ovaj zanimljiv projekt kojim bi se osiguralo još više termina za treninge drugih sportova u Gradskoj sportskoj dvorani – rekao je gradonačelnik te im čestitao na postignutim rezultatima.

čitam...