Ludens Teatar sudjeluje na dva međunarodna kazališna festivala

14:13h
0
39 stepenica

U Mađarskoj je, 3. ožujka 2011., na međunarodnom festivalu  “Do granica i preko nje” gostovao koprivnički Ludens teatar sa predstavom “39 stepenica”, urnebesnoj komediji prema romanu Johna Buchana,u režiji Franke Perković, po kojoj je Alfred Hitchcock 1935. snimio film, a kojom se Ludens teatar po prvi puta povezuje u koprodukciju, i to s Kazalištem Virovitica i Hrvatskim kazalištem Pečuh.

Riječ  je o festivalu koji na jednom mjestu okuplja kazališta nacionalnih manjina koje žive i djeluju u Mađarskoj, a pored kazališne umjetnosti predstavljene su i likovna i glazbena umjetnost te književnost i gastronomija. 

U svibnju će Ludens teatar, kao jedino kazalište iz Hrvatske, sudjelovati na Međunarodnom teatarskom festivalu autorskih projekata – Teatarfest, sa predstavom “Nemreš pobjeć od nedjelje” Tene Štivičić, u režiji Daria Harjačeka. Riječ je o festivalu koji je “mjesto susreta” i pogleda na suvremene kazališne tokove te na razvoj kazališne umjetnosti u svijetu, međunarodno okupljalište mladih profesionalnih umjetničkih skupina usmjerenih na promociju autorskih, alternativnih i eksperimentalnih projekata. Teatarfest ima jasnu namjeru usmjeravati kulturu dijaloga među mladima regije i svijeta, te je kao bitnu kariku dijaloga i komunikacije s publikom prepoznao koprivnički Ludens teatar.