0.7 C
Koprivnica
Utorak, 5. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Šef HGK u posjetu Podravki

Luka Burilović: Podravka je naša najveća izvozna zvijezda te tražimo model kako znanje prenijeti drugima
L

Jedan od osnovnih ciljeva naše kompanije je daljnje jačanje poslovanja na sve zahtjevnijim inozemnim tržištima te smo shodno tome spremni ponuditi naše znanje, iskustva i prisutnost na brojnim tržištima i ostalim zainteresiranim kompanijama, kaže Marin Pucar.

Ne propustite

Podravka je naša strateška kompanija koju gradimo generacijama. To je sjajna tvrtka koja je glavni generator razvoja ovoga kraja – istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović  te ujedno član Nadzornog odobra Podravke, prilikom današnjeg posjeta kompaniji.

Dodao je da je Podravka jedna od naših najvećih izvoznih zvijezda te je pozvao na intenziviranje suradnje i pronalazak modela kako Podravkin know-how sa inozemnih tržišta prenijeti drugim tvrtkama i tako povećati ukupnu konkurentnost hrvatskoga gospodarstva.

– HGK hrvatskim tvrtkama otvara vrata inozemnih tržišta, a u suradnji s našim članicama koje već uspješno posluju izvan Hrvatske brže ćemo afirmirati naše proizvode i usluge na inozemnim tržištima – kaže on.

Iz Podravke kažu da im je jedan od najvažnijih ciljeva daljnja internacionalizacija poslovanja te je najavljen početak suradnje u ovom području.

Posjet Belupu // Foto: Podravka

– Jedan od osnovnih ciljeva naše kompanije je daljnje jačanje poslovanja na sve zahtjevnijim inozemnim tržištima te smo shodno tome spremni ponuditi naše znanje, iskustva i prisutnost na brojnim tržištima i ostalim zainteresiranim kompanijama. Drago nam je što je upravo Hrvatska gospodarska komora izrazila spremnost da bude koordinator svih potrebnih aktivnosti, a s ciljem podizanja konkurentnosti ukupnog hrvatskoga gospodarstva na međunarodnom tržištu – rekao je predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar.

U sklopu posjete, predsjednik HGK, predstojnik njegovog Ureda Ivan Barbarić te potpredsjednik HGK za poljoprivredu Ivan Škorić posjetili su tvornicu juha i Vegete te nove Belupove tvornice krutih, polukrutih i tekućih oblika lijekova koje će započeti s proizvodnjom u svibnju ove godine.

– Uz najsuvremeniju tehnologiju i organizaciju procesa, nove Belupove tvornice predstavljaju jedno od najmodernijih farmaceutskih postrojenja u regiji i jednu od najvećih greenfield investicija u Hrvatskoj. Nove će tvornice donijeti veću konkurentnost Belupovim proizvodima, a postojeće će proizvodne kapacitete povećati 1,5 puta te ih učiniti dostatnim za širenje na nova tržišta – objašnjavaju iz Podravke.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

5. prosinac

Međunarodni je dan volontera, a osjećaj ispunjenosti zajednički je svima, Sonja Rušak: Volontiranje je dio mene, a velika je sreća i zadovoljstvo znati da...

Ujedinjeni narodi 17. prosinca 1985. godine na svojoj su skupštini proglasili Međunarodni dan volontera, pa se od tada svake...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti