Ususret Vrbošićevom memorijalu

Luka Peričić, rukometaš Hangara rekao nam je svoje viđenje kako je Hrvatska odigrala EP, tko su mu uzori, tko dijeli bolje batine i kako je biti prvi u ligi sa savršenim skorom

Igra na poziciji srednjeg vanjskog, a pravu minutažu dobio je tek prije par godina kada su gotovo svi stariji otišli iz kluba ili u mirovinu. Preferira napad prije obrane, što je logično jer je srednji vanjski koji je zadužen za kreaciju. 

18:30h
0
RK Koprivnica Hangar 18 - MRK Čakovec 14.10.2017. // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Rukometni klub Koprivnica Hangar 18 završio je jesenski dio sezone na uvjerljivom prvom mjestu sa savršenim skorom – 10 pobjeda u 10 susreta. Pripreme za proljetni dio su krenule, krenulo je skidanje kila koje nije uvijek potrebno kada je u pitanju rukomet. Rukomet je poznat kao jedan od najgrubljih sportova i ponekad svaka kila dobro dođe. Nakon završetka Europskog prvenstva u rukometu koje se održavalo u Hrvatskoj, a uoči početka drugog dijela sezone za Hangarovce, popričali smo s Lukom Peričićem, srednjim vanjskim RK Koprivnice.

– Počeo sam igrati rukomet u osmom razredu za školu, iako nisam imao veze s rukometom. Tad sam baš prestao s nogometom, ali falilo je igrača i prijatelji su me pozvali. Nakon toga, profesor Benotić cijelu grupu upisao je u klub. Bilo nas je oko 30, 40 dečkiju. Od svih tih iz generacije 1993./94. danas sam jedino ja ostao – otkrio je Peričić.

Igra na poziciji srednjeg vanjskog, a pravu minutažu dobio je tek prije par godina kada su gotovo svi stariji otišli iz kluba ili u mirovinu. Preferira napad prije obrane, što je logično jer je srednji vanjski koji je zadužen za kreaciju.

– Volim igrati i obranu, grub je to sport i protivnici nikad ne štede, a u obrani se sve to kompenzira haha. U našoj ligi ima dosta mlađih ekipa, ali ima i par u kojima su stariji i iskusniji igrači i tu se dobije više batina, makar ni ovi mlađi nisu za baciti – s osmijehom dodaje Luka.

RK Koprivnica Hangar 18 - MRK Čakovec 14.10.2017. // Foto: Matija Gudlin
Obrana mu nije draža od napada // Foto: Matija Gudlin

Hangarovci su sada svima meta zbog savršenog skora, svi žele biti prva ekipa koja će ih skinuti i zato uvijek daju više baš protiv Koprivničanaca. Pripreme su u tijeku, a ovog vikenda na rasporedu je Memorijal Gorana Vrbošića – Vrbe na kojem će Hangarovci odmjeriti snage s PPD Zagreb, najjačom hrvatskom ekipom.

– Drago mi je što su se u klubu odlučili na ovaj potez i što su ekipe pristale doći. Vjerujem da nemamo ni najmanje šanse protiv PPD-a iako neće doći prva postava koja igra utakmicu protiv Celja u Sloveniji. Ovo je veliki motiv jer uvijek težiš igranju protiv najboljih, pokušat ćemo skupo prodati kožu. Nek na sredinu stave najboljeg haha – u veselom tonu kaže Peričić, spreman na duel protiv najboljeg.

Kao srednjem vanjskom, najbolji igrač mu je naš Ivano Balić, međutim iznimno cijeni i kolegu po broju, francusku osmicu Daniela Narcissa. Dotakli smo se i EP koje se održavalo u Hrvatskoj, a osvojili su ga Španjolci. Hrvatska je kao domaćin završila razočaravajuća peta.

– Žao mi je što se nismo bolje plasirali jer sigurno imamo kvalitetu za puno veće mjesto, ali eto i druge su dobre ekipe iza nas ili bez medalje. Mislim da smo se previše bojali pucati izvana i žao mi je što Mandalinić nije dobio više prilike jer smatram da on ima najviše hrabrosti. Protiv Francuske imali smo previše tehničkih greški i mislim da smo tu pobijedili sami sebe, zbog slabe vjere igrača u same sebe. Vjere koju bi trebali imati jer su kvalitetni igrači koji razumiju rukomet – prokomentirao je.

RK Koprivnica Hangar 18 - MRK Čakovec 14.10.2017. // Foto: Matija Gudlin
Peričić u napadačkom skoku // Foto: Matija Gudlin

Kaže kako na početku nije imao puno vjere u Šveđane da bi mogli do medalje. S druge strane, Španjolska je odigrala odlično drugo poluvrijeme i zasluženo osvojila zlato. Smatra da se vidjelo puno oscilacija u igrama raznih ekipa, gdje se nažalost ubraja i Hrvatska. Za sam kraj, pohvalio je način rada i mlade dečke koji su u klubu.

– Pripreme su u tijeku, ali ne one klasične gdje je samo trčanje, nego sve radimo uz loptu, druga polusezona je dosta blizu. Igračima je oduvijek cilj ići u ligu više i igrati protiv jačih, boljih. U klubu nažalost ima dosta igrača koji imaju obaveze bilo da su negdje na fakultetu, rade ili da su ozljede u pitanju pa je na treningu mlađahna populacija koja se dosta trudi, za svaku pohvalu i nadam se da ne planiraju odustati – pohvalio je nadolazeće momke Luka Peričić.

Za vikend dođite pogledati Memorijal Gorana Vrbošića – Vrbe u dvoranu Gimnazije Fran Galović na kojem gostuju dvije najbolje hrvatske rukometne ekipe, PPD Zagreb i Nexe Našice, a poslije sve zaokružite sjajnim koncertom Opće opasnosti u dvorani Srednje škole Koprivnica. RK Koprivnica Hangar 18 u 13 sati igra protiv PPD-a Zagreb. Kakav će otpor Hangarovci pružiti najboljim hrvatskim rukometašima i kako će ući u novu godinu, doznat ćemo ovog vikenda.

Rukometaši Koprivnice Hangar 18 // foto: www.rk-koprivnica.hr