kakva igračica

Lukava 25-godišnjakinja službama u Đurđevcu godinama lagala da studira pa iz državnog proračuna izvukla čak 100 tisuća kuna

Počinila je čak dva kaznena djela i nakon provedene istrage mogla bi završiti iza rešetaka čak i na nekoliko godina

09:27h
0
Ilustracija // Foto: Twenty20

Vrlo rijedak i neobičan slučaj prijevare događao se u Đurđevcu od 2016. do 2020. godine, a zbog kojeg je Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatske državljanke (1996.), zbog osnovane sumnje da je počinila kaznena djela prijevare i krivotvorenja isprave.

Naime, lukava 25-godišnjakinja je pune četiri godine varala nadležne službe u Đurđevcu da studira, iako joj je status redovne studentice prestao u rujnu 2016. godine te se ispisala iz veleučilišta u ožujku 2018. godine. Zbog toga je izgubila pravo na isplatu naknade za redovno studiranje od centra za socijalnu skrb u mjesečnom iznosu od dvije tisuće kuna, no našla je rješenje kojim joj se novac i dalje isplaćivao.

Točnije, ovlaštenim osobama neistinito je prikazivala da i nadalje redovito studira te predavala lažne potvrde veleučilišta o redovnom studiranju. Tako si je dodatno priskrbila čak 100 tisuća kuna iz državnog proračuna, za što će sad odgovarati.

Počinila je čak dva kaznena djela i nakon provedene istrage mogla bi završiti iza rešetaka čak i na nekoliko godina. O svemu tome odlučit će državno odvjetništvo.