Prijem obrtnika u Županiji

M. Posavec i Frankola župan istaknuo kao uzore i prosvjetitelje

16:05h
0
Čestitke su stigle i iz Županije // Foto: kckzz.hr

Ova mi je nagrada veliki poticaj za dalje, a ovaj posao me ispunjava i oplemenjuje, zahvalna je Marija Posavec, istaknuvši kako je u ovom poslu već 40 godina, 29 u obrtništvu i kako je obučila 45 učenika.

Koprivničanci, dobitnici nagrada Šegrt Hlapić i Statue Zlatne ruke s poveljom, primljeni su u Županiji kao dvoje od tri dobitnika na razini države.

Vlasnik obrta „Moby Dick“ Darko Frankol i vlasnica Frizerskog salona Mulier Marija Posavec kao najbolja mentorica, od županijskih i komorskih dužnosnika primili su čestitke i riječi hvale kao velikih uzora.

– Svoju ste karijeru okrunili ovom nagradom. Vi imate prosvjetiteljsku ulogu u obrtništvu, jer ste snažno angažirani u tom sustavu. Aktivni ste i u komisijama za majstorske ispite koji uvelike doprinose razvoju obrtništva – čestitao je obrtnicima župan Darko Koren osvrnuvši se na malo gospodarstvo.

Božo Barać, tajnik županijske Obrtničke komore koja je dobitnike predložila za ovu nagradu, naglasio je kako ove nagrade ukazuju na dugogodišnji trud i rad te je ispričao o kriterijima za njihovo osvajanje.

– Ova mi je nagrada veliki poticaj za dalje, a ovaj posao me ispunjava i oplemenjuje – zahvalna je Marija Posavec, istaknuvši kako je u ovom poslu već 40 godina, 29 u obrtništvu i kako je obučila 45 učenika, a zahvalama se pridružio i Darko Frankol te je ukratko predstavio svoj dugogodišnji rad.

Uz istaknuto, M. Posavec članica je Upravnog odbora županijske Obrtničke komore, Skupštine Obrtničke komore, predsjednica Odbora za strukovno obrazovanje Obrtničke komore te predsjednica komisije za polaganje majstorskog ispita, dok je Frankol aktivan u tijelima komorskog sustava, trenutno potpredsjednik Udruženja obrtnika Koprivnica, član Upravnog odbora županijske Obrtničke komore, Skupštine udruženja i POK-a, Ceha proizvodnih obrta POK-a i Upravnog odbora Klastera malih poduzetnika „KLAMPOD“.

Također, zanimljivo je istaknuti da je aktivan i na području sporta kao hrvač, te da je trener u hrvačkom klubu Podravka.