Mađarski slikari izlagali u Molvama

09:41h
0
Kako to biva na izložbama, uvijek ima nečega za pogostiti se

Da putevi u umjetnosti nemaju granica, govori nam otvorenje izložbe slika koje se dogodilo prošle subote ispred galerije Molvarskog likovnog kruga u Molvama. Autori slika su pripadnici likovnog udruženja „Mecsek likovne radionice Pécs-Abaliget“iz susjedne republike Mađarske točnije iz grada Pečuha.

Ovo gostovanje prethodilo je prijateljskom poveznicom dvaju likovnih udruga iz Molvi i Pečuha. Na izložbi je sudjelovalo 8 slikara amatera koji su izložili 20-ak slika različitog formata. U sadržaju slika uglavnom prevladava tematika cvijeća, krajolika, mrtve prirode na mediju akvarela, pastela i ulja.

Domaćin i organizator istoimene izložbe bio je Molvarski likovni krug, te njegov predsjednik Zvonimir Ištvan uz podršku svojih članova. Izložbu je otvorio načelnik općine Molvi Stjepan Fosić, a na izložbi su se prisutnima uz domaćina Zvonimira Ištvana obratili i predstavnici iz udruženja „Mecsek likovne radionice Pécs-Abaliget“ iz Pečuha, profesor György Frankovics, porijeklom Hrvat, te predsjednica istoimene udruge gđa. Lutti Elekes.

Izložba će biti otvorena do 7. Listopada. A onda slijedi gostovanje naših slikara iz Molvi u grad Pečuh, gdje će se također predstaviti mađarskoj publici. Zahvalnica s dojmovima gostiju iz Pečuha već je stigla te je uslijedio poziv za uzvratno gostovanje Molvarskog likovnog kruga.

{vsig}kultura/09-2011/110929-madjari/{/vsig}