KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA

Maja Gregurović ostaje voditeljica Županijskog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji

Njezina zamjenica bit će Marina Švagelj Ježić ispred Udruge Hera Križevci.

09:01h
0
IMG
Foto: Koprivničko-križevačka županija

U Županijskoj upravi održana je konstituirajuća sjednica Županijskog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Koprivničko-križevačke županije. Dosadašnja voditeljica Maja Gregurović iz Policijske uprave koprivničko-križevačke županije dobila je novi mandat. Njezina zamjenica bit će Marina Švagelj Ježić ispred Udruge Hera Križevci.

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek osvrnula se na ulogu nacionalnog i županijskih timova za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, Konvencija Vijeća Europe te mjere obuhvaćene Nacionalnom strategijom zaštite od nasilja u obitelji temeljem kojih je u studenom 2018. između sedam ministarstava potpisan sporazum koji je bio preduvjet za osnivanje timova na  nacionalnoj i županijskoj razini, stoji na županijskoj stranici.

Jednoglasno su usvojili dnevni red, raspravljali o provedenim aktivnostima za proteklu i sljedeću godinu te o organizaciji preventivnih aktivnosti i aktivnosti vezanih za podizanje svijesti javnosti u području nasilja u obitelji.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW