dva kaznena djela

Majka iz pakla zadržana u istražnom zatvoru, za pokušaj ubojstva kćeri (1) mogla bi čak biti oslobođena, za lažnu prijavu prijete joj tri godine

Od kaznenog djela dobrovoljno je odustala. Da nije, odnosno da je usmrtila dijete, prijetilo bi joj minimalno 10 godina ili dugotrajni zatvor. Na, sreću, to se nije dogodilo

08:00h
0
Ilustracija
Ilustracija // Envato Elements

Nakon što su djelatnici PU koprivničko-križevačke u petak dovršili kriminalističku istragu nad 31-godišnjakinjom koja je na širem đurđevačkom području pokušala ubiti kćer, tijekom subote monstruozna majka već je ispitana na Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

Sumnjiči se za počinjenje dva kaznena djela – teškog ubojstva s dobrovoljnim odustankom i lažnog prijavljivanje.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljena 31-godišnjakinja 16. ožujka u vikendici poduzela radnje u cilju da usmrti svoju kćer (2020.), ali je od toga odustala prije nastupanja posljedica za dijete. Također, osnovano se sumnja da je 31-godišnjakinja nakon toga u policijskoj postaji neistinito prijavila kazneno djelo – piše u optužnici.

Dakle, ne samo da je pokušala ubiti dijete, već je za to, kako pišu lokalni mediji, optužila supruga. Na sreću, policija je otkrila njezine namjere, a ona je u konačnici sve priznala.

Zbog toga je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljenici istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u istrazi i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Za kazneno djelo lažnog prijavljivanja prijeti joj do tri godine zatvora, dok bi za pokušaj ubojstva nad kćeri mogla čak biti i oslobođena, jer je od kaznenog djela dobrovoljno odustala. Da nije, odnosno da je usmrtila dijete, prijetilo bi joj minimalno 10 godina, odnosno dugotrajni zatvor. Na sreću, to se nije dogodilo.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW