vikend rekorderi

Majstor u terminu ručka biciklirao s gotovo tri promila, drugi jurio naseljem 130 kilometara na sat

U prekršajima su uhvaćeni u Cirkveni i Kenđelovcu, susjednim naseljima u blizini Sv. Ivana Žabno

16:00h
0
Ilustracija // Foto: Sanjin Bojić

Tradicionalno, policija je tijekom vikenda pojačano nadzirala promet na podravsko-prigorskim cestama te sankcionirala čak 225 prometnih prekršaja. Jasno, najviše njih bilo je vezano uz alkohol i prekoračenu brzinu kretanja.

Što se tiče rekordera, oba nam dolaze iz križevačkog kraja. Ovotjedni kralj alkohola je 57-godišnji biciklista, koji je pokušavao voziti svog dvokotačnog ljubimca s gotova tri promila alkohola u sebi. Točnije, napuhao je 2,86 i to u subotu rano poslijepodne. Bilo je to, kako navodi policija, u 15.35 sati u Cirkveni, na tamošnjem Trgu slobode. Inače, Cirkvena je malo naselje u sklopu općine Sv. Ivan Žabno.

Što se trče brzine, na najviše postolje stigao je neimenovani junak, koji je državnom cestom kroz Kenđelovec projurio 128 kilometara na sat. Tamo je inače maksimalna dozvoljena brzina postavljena na 70 km/h. Kamera ga je snimila nekoliko minuta nakon ponoći s petka na subotu. Zanimljivo, Kenđelovec se nalazi u neposrednoj blizini Cirkvene, a veže ih ista općina.

Od ostalih aktivnosti, napomenimo kako se kroz vikend dogodilo sedam prometnih nesreća, no na sreću, samo jedna od njih s ozlijeđenom osobom. To je, pretpostavljamo, alkoholizirani pješak o kojemu smo pisali u nedjelju ujutro. Samo jednu od njih sedam napravio je alkoholizirani vozač.

Također, dodajmo, da je tijekom provedbe pojačanog nadzora pet vozača bilo uhićeno, a protiv četvorice su provedeni žurni prekršajni postupci te su novčano kažnjeni. Isto tako, u prometu su zatečena trojica recidivista, koji su počinili pet prometnih prekršaja.