Ljetni kamp u Hlebinama

Malci će učiti o čarima naive i kampiranja

14:49h
0
Ovog će vikenda selo odgajati djecu // Foto: Ingimage.com

Cilj projekta jest upoznati djecom s naivnom umjetnošću, slikarstvom na staklu, životom sela, ali i s ekološkim pristupom životu i čarima kampiranja.

Počevši sa sutrašnjim danom, pa do kraja vikenda održat će se prvi Ljetni kamp u Hlebinama, u organizaciji Muzeja grada Koprivnice. Radi se o nastavku pedagoško-edukativnog programa Malci muzealci koji će se održati u Galeriji naivne umjetnosti.

Cilj projekta jest upoznati djecom s naivnom umjetnošću, slikarstvom na staklu, životom sela, ali i s ekološkim pristupom životu i čarima kampiranja, točnije sa svim onim što je doprinijelo nastanku, formiranju i razvitku onoga što danas poznajemo kao naivnu umjetnost.

Sudjelovat će djeca od osam do 12 godina uz nadzor sedmoro voditelja kampa. O samom kampiranju i logorovanju djeca će saznati od članova Odreda izviđača Bijeli javor, dok će radionice slikanja na staklu voditi slikari Ivan Andrašić, Stjepan Pongrac i Zlatko Kolarek.

Polaznici će se upoznati s izložbama u Galeriji naivne umjetnosti i stalnim postavom na imanju Generalić, a imat će prilike popričati i s velikanom hrvatske naive Mijom Kovačićem.

S tradicionalnim plesovima, igrama, hranom i pričama uz logorsku vatru upoznat će ih članovi KUD-a Hlebine, nakon čega u subotnjim večernjim satima, slijedi koncertna poslastica – etno bend Ogenj. Cijelo vrijeme trajanja Kamp će biti otvoren svim znatiželjnicima.

Malci će u kampu konstantno fotografirati sve što vide oko sebe, a od navedenih fotografija i njihovih ostalih radova nastat će finalna izložba Život sela, koja će biti postavljena od 23. do 30. srpnja u Galeriji naivne umjetnosti.

Kamp će se realizirati uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, sponzorstva Hartmanna i Caffe bara Art te uz pomoć mnogih donacija.