Malci muzealci // Ovog vikenda dvodnevna radionica u suradnji s platformom EDIT comics

19:48h
0

Ovog vikenda, 18. i 19. srpnja, slijedi dvodnevna radionica u sklopu projekta Malci muzealci u suradnji s platformom EDIT comics.

Platforma EDIT – COMICS (čiji je partner i koprivnička Udruga maMUZE) provodi program baziran na kombinaciji edukativnih filmskih radionica namijenjenih učenicima viših razreda osnovnih škola, te predstavljanju novih izdanja i literature, odnosno predavanjima i sadržajima primjerenim ciljnom uzrastu. Dvodnevne animacijske radionice će voditi članovi platforme, s bogatim radnim iskustvom.

Njih će pratiti polaznici filmske radionice koji će pod vodstvom mentora dokumentirati događanja na radionicama filmske animacije. Tema radionice će biti prezentiranje poznavanja naslijeđa lokalnog kraja. U ovom slučaju upoznat ćemo SVIJET KUKACA, tj. LEPTIRAMuzeja grada Koprivnice!

Ako i ti želiš naučiti nešto o tajnama svijeta ANIMACIJE, ne propusti ovu jedinstvenu priliku i dođi u Muzej grada Koprivnice (Trg dr. Leandera Brozovića 1) u subotu (18. 7.) u 10 sati! Radionica je BESPLATNA i otvorena svima, prvenstveno djeci od 9 do 12 godina!

Kratak film-reportaža koju će vršnjaci snimati o vršnjacima poslužiti će svima kao dodatni edukativni materijal, te promocija projekta na Internetu.

Projekt se provodi uz financijsku podršku Zaklade “Kultura nova”.

SURADNIČKA PLATFORMA EDIT-COMICS

NOSITELJ – Udruga ljubitelja filma RARE Vinkovci

PARTNERI – GOKUL Zabok, PUŽ Slavonski Brod, Video klub MURSA Osijek, Studio VANIMA Varaždin, UO ANIMA Zagreb, Savez udruga F.U.N.K Koprivnica (Udruga maMUZE), Ivanina kuća bajke Ogulin, Udruga EKS Hrvatska Kostajnica

CILJ: edukacija djece i mladih o medijskoj kulturi, a ponajviše o filmu, i to kroz intenzivne i dinamične radionice animiranog filma i osnovnih filmskih vještina, u suradnji s ostalim udrugama, školama, institucijama.

DUGOROČNI CILJ projekta je promocija medijske kulture, razvoj, povećanje učestalosti i kvalitete aktivnosti neovisne kulturne scene u Vinkovcima, Zaboku, Osijeku, Koprivnici, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Ogulinu, Hrvatskoj Kostajnici i Zagrebu, odnosno u regijama djelovanja.