Dan vatrogastva

Mali Gotalovčani osvojili prvo mjesto na natječaju Hrvatske vatrogasne zajednice

Osim vrijednih nagrada koje su osvojili, Gotalovčani su dva dana uživali u ljepotama Zadra i okolice, s kojima ih je upoznao gospodin Ivan Golubić, dopredsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, koji je ujedno bio i glavni vodič po Zadru.

08:05h
0
Foto: PŠ Gotalovo

Sa svrhom popularizacije vatrogastva među mladima i podizanja svijesti u zaštiti od požara, a uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatska vatrogasna zajednica raspisala je likovni, literarni i foto natječaj, na koji je pristiglo 928 likovnih radova.


Prvo mjesto u kategoriji učenika, od 1. do 4. razreda OŠ, osvojio je skupni rad učenika kombiniranog razrednog odjela 3. i 4. razreda PŠ Gotalovo, OŠ Gola, Lucije Lovković, 3. razred, Ivane Bosman, 4. razred i Jana Ciganeka, 4. razred, pod mentorstvom učiteljice Violete Pranjić.

U sklopu obilježavanja Dana vatrogastva i proslave sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, u srijedu je, u Kazalištu lutaka Zadar u Zadru, održana svečana sjednica Skupštine Hrvatske vatrogasne zajednice, na kojoj je nakon završetka prigodnih govora visokih uzvanika, uslijedila podjela nagrada i priznanja zaslužnim vatrogascima te nagrađenim učenicima.

Osim vrijednih nagrada koje su osvojili, Gotalovčani su dva dana uživali u ljepotama Zadra i okolice, s kojima ih je upoznao Ivan Golubić, dopredsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, koji je ujedno bio i glavni vodič po Zadru.

Uz njega, u Zadar su išli i Marijan Kicivan, dozapovjednik JVP Đurđevac, te Marijana Đođ, predsjednica požarnog područja Đurđevac.

Zlatko Lovković iz DVD-a Gotalovo vozio je učenike vatrogasnim vozilom u Zadar, dok je Anita Lovković, uz učiteljicu, bila pratnja učenicima.

čitam...