ekološki osviješteni

Mali Gotalovčani sudjelovali u izradi Ozonka

11:00h
0
Učenici PŠ Gotalovo // Foto: PŠ Gotalovo
Učenici PŠ Gotalovo // Foto: PŠ Gotalovo

Učenici iz Gotalova sudjelovali su na kreativnom likovnom natječaju Ozon kojeg organizira Ministarstvo zaštite okoliša i prirode. Cilj natječaja je izraditi kalendar Ozonko, a i ove godine, među 12 najkreativnijih radova uvrštena su i dva rada malih Gotalovčana.

Učenici iz Gotalova već drugu godinu zaredom sudjelovali su na kreativnom likovnom natječaju Ozon kojeg organizira Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.


Cilj natječaja je izraditi kalendar Ozonko, a i ove godine, među 12 najkreativnijih radova uvrštena su i dva rada malih Gotalovčana koja su nastala pod vodstvom učiteljica Ana-Marije Sataić i Violete Pranjić.

– Kako bismo očuvali ozonski sloj, nisu nam dovoljni samo međunarodni sporazumi, već zajedničko djelovanje i edukacija od najmlađe dobi. Gotalovčani su pokazali kako je moguće kroz kreativan rad, djeci približiti i ovako zahtjevne teme kao što je zaštita ozonskog sloja. Oni su, još jednom dokazali, da su pravi prijatelji Ozonka i misle na budućnost našeg planeta – istaknula je V. Pranjić.

Svaki učenik koji je sudjelovao u izradi rada nagrađen je prigodnim darovima pristiglim iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

čitam...