Mali kutak raja stigao u Komatnicu

19:45h
0
100823-komatnica-m

Humanitarna zaklada Mali kutak raja, inače jedina takva organizacija registrirana u Županiji, ovih se dana približila svom cilju osnivanja edukativno-rekreacijskog centra za djecu s posebnim potrebama kupovinom nekretnine u mjestu Komatnica u Općini Peteranec.


– Radi se o stambenom objektu i gospodarskoj zgradi ukupne površine 250 kvadratnih metara s pripadajuće 2 rali zemlje, a cijeli posjed nalazi se stotinjak metara od rijeke Drave. Ovdje bi, nakon adaptacije kompleksa, djeca dolazila na cjelodnevni boravak i bavila se likovnom i tehničkom kulturom te sportom i općenito rekreacijom, rekao nam je upravitelj Zaklade Krešimir Juratović.

Centar će nakon obnove, u kojoj će sudjelovati i sami roditelji djece, biti prvi takvog tipa u Hrvatskoj, a želja je Zaklade da u dogledno vrijeme prostorije osposobe i za višednevni boravak.
Svakako valja spomenuti da su u Upravnom odboru, pored Marijana Lisjaka i Vladimira Puša još i defektolozi Ksenija Vukić i Biserka Vedriš što će doprinjeti kvalitetnijem radu s potrebitom djecom.

Financije

Zaklada je do sada u projekt Mali kutak raja utrošila oko 90.000 kuna od čega je više od polovine sredstava otišlo na spomenute nekretnine i komunalne priključke.

– Potrebna sredstva namicali smo s raznih strana kako smo znali i umijeli, od prikupljanja donacija do prodaje slika i skulptura stvorenih na kolonijama putem aukcija. Na žalost, Grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija nisu nam do sada dali niti jednu kunu iako se nalaze u našem Statutu na način da im pripada cjelokupna imovina Zaklade ukoliko ona prestane sa svojim radom, kaže Juratović.

Kolonija

Kako bi došli do tridesetak tisuća kuna potrebnih za prvu fazu radova ova nedjelje bit će održana slikarsko-kiparska kolonija Komatnica 2010. na koju je dolazak potvrdilo šezdesetak slikara i kipara iz pet županija, a djela će javnosti biti ponuđena na aukciji u listopadu ove godine.

Svi koji žele pomoći ostvarivanju cilja Zaklade Mali kutak raja mogu to učiniti u naravi ili novcu uplatom na žiro-račun u Hypo banci broj 2500009-1101324817.

Izvor: Glas Podravine

čitam...