ERASMUS+ PROJEKT

Mali Molvarci i njihove učiteljice posjetili Njemačku, kuhali tradicionalna jela iz svog kraja te učili o kulturi drugih zemalja

Glavna tema projekta je poticanje na čitanje i to kroz recepte poznatih jela.

09:03h
0
Foto: OŠ Molve

Učenici i učitelji Osnove škole Molve su od 24. do 30. studenog sudjelovali na četvrtoj mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta “R.A.I.N.B.O.W.” u njemačkom gradu Kappelnu u pokrajini Schlesswig-Holstein.

Glavna tema projekta je poticanje na čitanje i to kroz recepte poznatih jela. Upravo zato su partneri iz Hrvatske, Grčke, Španjolske, Njemačke, Poljske i Finske pripremili ilustrirani recept, kulinarski video te praktičnu pripremu jednog prepoznatljivog jela iz svoje zemlje. Tako su učenici, Matej Gašparić, Josip Kokša, Nikola Vincek i Regina Halaček, uz pratnju učiteljica Mirjane Kelemin i Marije Halaček kuhali poznatu paradajz juhu s domaćim “mudlinima”, koja se svima svidjela. Osim toga, pripremale su se i priče i pjesme za veliki adventski kalendar.

U drugome dijelu aktivnosti ponuđeno je povijesno predstavljanje znamenitosti ove njemačke pokrajine pa su sudionici imali priliku upoznati muzej o Vikinzima i biti dio  radionice izrade narukvica od kože. Organiziran je i kostimirani razgled baroknog dvorca Gottorf te gradova Flesnburg i Luebeck s poznatim tvornicama marcipana. Na povratku kući ekipa OŠ Molve razgledala je i veliki lučki grad Hamburg.

Foto: OŠ Molve