Mali Otok // Biskup Mrzljak blagoslovio obnovljeni zvonik i kip svetog Antuna, dar župnika Radašića

20:43h
0
Na euharistijskom slavlju u Malom Otoku okupilo se 200-tinjak vjernika // Župa Imbriovec

Kapela je obnovljena sredstvima župljana, Varaždinske biskupije, Općine Legrad i drugih donatora. Sve zajedno koštalo je nešto manje od 40.000 kuna.

U Malom Otoku u Župi Imbriovec danas, u nedjelju, proslavljen je blagdan svetog Antuna Padovanskog, nebeskog zaštitnika tamošnje kapele. Središnje euharistijsko slavlje uveličao je varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak.


Obnovljeni zvonik i kip svetog Antuna // Župa ImbriovecPovod njegovu pastoralnom pohodu bio je obnova kapele i zvonika svetog Antuna, postavljanje solarne struje i elektrifikacija zvona. Iako se u Malom Otoku misa slavi jednom godišnje, župnik Igor Radašić u dogovoru s pastoralnim vijećem dogovorio je da se krene u nemalu investiciju vrijednu nešto manje od 40.000 kuna.

Bivši župnik iz Imbriovca Pavao Markač i biskup Josip Mrzljak // Župa Imbriovec“Općina Legrad izašla nam je u susret sa 10.000 kuna, te smo odlučili postaviti struju i elektrificirati zvono jer, kako su mnogi stanovnici rekli, gdje se čuje zvono tamo ima i života. Nakon toga inicirali smo akciju prikupljanja novčanih sredstava u mjestu i nekih tvrtki, odaziv je bio 95-postotni, a razliku nam je podmirila Varaždinska biskupija”, stoji na službenim internetskim stranicama Župe Imbriovec.

Na euharistijskom slavlju okupilo se 200-tinjak vjernika, a na slavlju je uz biskupa i domaćeg župnika prisustvovao i vlč. Pavao Markač, dugogodišnji župnik u Imbriovcu, te vlč. Mario Kopjar, povjerenik biskupije za sakralne objekte.

“Na početku misnog slavlja, u ime mještana, dobrodošlicu biskupu poželio je pastoralni vijećnik, Ivica Baranašić, te darovao biskupa i domaćeg župnika umjetničkim radom – fotografijama obnovljenog zvonika. Biskup je blagoslovio obnovljeni zvonik i novi kip svetog Antuna, dar župnika Radašića mještanima Malog Otoka”, stoji, među ostalim, na župnom portalu.

 

čitam...