uručeni im poklon bonovi

Mali “Radići” pomogli razrednoj prijateljici s autizmom i osvojili nagradu za Najdječje djelo

Pomagali su joj u svakodnevnim aktivnostima te je poticali na rad i uključivanje

13:19h
0
Foto: Koprivnica.hr

Zahvaljujući nagradi za Najdječje djelo, koju su učenici tadašnjeg četvrtog razreda OŠ “Braća Radić” osvojili, danas su u prostorijama gradske uprave uručeni poklon bonovi zaslužnim učenicima, učiteljima i asistentici u nastavi. U ime nagrađenih primili su ih ravnatelj škole Krešo Grgac i učiteljica Marija Petras.

Inače, tadašnji četvrti razred nagradu je osvojio zbog zalaganja i pomoći u radu učenici kojoj je dijagnosticiran autizam. Prijatelji iz razreda djevojčici su pomagali u svakodnevnim aktivnostima te je poticali na rad i uključivanje. Također, kao razred nizom dodatnih aktivnosti razvijali su toleranciju i zajedništvo, a posebno su se istaknuli aktivnostima vezanim uz zdrav život i brigu o okolišu.

Time su dobili i dvodnevno putovanje u Šibenik na koje, nažalost, zbog pandemije izazvane covidom nisu uspjeli otići. No, zato im je dogradonačelnica Ksenija Ostriž danas uručila nagrade u obliku poklon bona, a zatim se i obratila ravnatelju, odnosno učiteljici.

– Hvala vam na trudu i motivaciji. Sigurna sam da je vaš udio u tome bio jako veliki. Razredi koji imaju takva postignuća i koji imaju dobru razrednu klimu su preslika odnosa kakav njihova učiteljica ima prema njima i kolegama – poručila je Ksenija Ostriž.

Prijemu su prisustvovali i Dario Jembrek, pročelnik Službe ureda gradonačelnika te Jelena Horvat, koordinatorica projekta Veliko srce koprivničkog djeteta.