u povodu rođendana koprivničko-križevačke županije

Mališani Dječjeg vrtića Igra u Rasinji nisu skrivali oduševljenje drvenim igračkama, ravnateljica G. Golub: Ovo nam je poticaj da i dalje njegujemo tradiciju i običaje našeg kraja

12:10h
0
Vrtić Rasinja
Mališani nisu skrivali sreću zbog dobivenih igračaka // Foto: Ivan Brkić

U povodu obilježavanja 25. obljetnice Koprivničko–križevačke županije, mališani iz Dječji vrtić ‘Igra’ u Rasinji, župan Darko Koren i Zvonimir Fajfarić, predsjednik Općinskog vijeća Rasinja, uručili su mališanima tradicijske dječjih igračake.


Riječ je zapravo o već dobro poznatom projektu pod nazivom Dajmo djeci korijene i krila, kojega zajedno provode Etnografski muzej iz Zagreba i Radio Kaj.

Posebnu sreću i zadovoljstvo s ovom hvalevrijednom akcijom izrazila je Gabrijela Golub, ravnateljica spomenutog vrtića.

– Godinama pratim ovu akciju i moram reći da sam se potajno nadala da će jednog dana doći i do nas. Mislim da bolje mjesto ove godine niste mogli odabrati. Vrlo često ističem da se ponosimo našom tradicijom, kulturom i krajem od kuda dolazimo i da trebamo to sve skupa još više isticati – kazala je ravnateljica Golub.

Vrtić Rasinja
Gabrijela Golub //Foto: Ivan Brkić

U vrtiću se i inače, ističe ravnateljica, njeguje tradicija i običaji našeg kraja, tako što se izrađuju ukrasi i različiti predmeti od prirodnih materijala te da će ovo biti jedan poticaj da se tako nastavi i dalje.

Ovaj je vrtić 96 po redu koji je imao tu čast primiti vrijedne tradicijske igračke.

– Danas, u ovoj eri globalizacije i svakakvih čuda tehnologije, elektronike i poplave igračaka iz kojekakvih umjetnih materijala, izuzetno mi je drago da se ovime vraćamo korjenima i prirodnim materijalima. Sjećam se dok me kao maloga baka darivala jednom ovakvom drvenom igračkom te se nadam da ćete i vi djeco, uživati u ovim igračkama – kazao je Z. Fajfarić, predsjednik Općinskog vijeća.

Vrtić Rasinja
Zvonimir Fajfarić //Foto: Ivan Brkić

S posebnim veseljem i zadovoljstvom je danas u Dječji vrtić stigao i župan Darko Koren, istaknuvši da je ovaj vrtić poseban jer je Županija sudjelovala u izgradnji i opremanju još prije desetak godina.

– Vrtić je nažalost dugi niz godina zbog određenih okolnosti bio neiskorišten, a s obzirom da postoji broj djece, onda smo posebno bili radosni kada je stavljen u funkciju. Ovo je jedna kruna svih naših nastojanja i svih onih koji vode vrtić, Općinu, ali i školu. Kuća se gradi od temelja, a društvo se gradi od dječjeg vrtića. Mnogo je onih koji su odgovorni za to formiranje društva. Tu su prosvjetni djelatnici, oni koji rade u vrtićima i školama. Oni su arhitekti društva. Tako da je Dječji vrtić pravo mjesto za stvaranje tog društva kakvog želimo – kazao je župan Koren.

Vrtić Rasinja
Župana su oduševili mališani iz predstave //Foto: Ivan Brkić

Prije samo podjele igračaka, mališani su izveli predstavu ‘Ja posijah repu’ i svojom izvedbom oduševili i nasmijali prisutne, a kada im se otvorila kutija s igračkama, oduševljenje i sreću na svojim licima nisu skrivali.

Podjela tradicijskih igračaka malisanima u Rasinji

Gepostet von Epodravina.hr am Donnerstag, 5. April 2018

 

 

čitam...