grozne scene

Maloljetne kćeri u dva navrata spašavale ženu od smrti, suprug ju pokušao ubiti i nakon tri dana skrivanja

Nije uspio jer su to spriječile njegove dvije maloljetne kćeri. Suprugu je ranije već u duljem razdoblju zlostavljao. 

19:00h
0
Ubojstvo u Goli
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Pred Županijskim sudom u Varaždinu 52-godišnji muškarac morat će složiti jaku obranu. Naime, upravo je Županijsko državno odvjetništvo protiv njega podiglo optužnicu zbog počinjenja tri kaznena djela pokušaja teškog ubojstva, obiteljskog nasilja i povrede djetetovih prava.

Sve je počelo puno ranije, a eskaliralo je 21. rujna prošle godine kada je u obiteljskoj kući u okolici Varaždina muškarac prišao svojoj supruzi s leđa u hodniku i pokušao je ubiti. Nije uspio jer su to spriječile njegove dvije maloljetne kćeri. Suprugu je ranije već u duljem razdoblju zlostavljao.

Odmah je pobjegao i skrivao se tri dana nakon čega se vratio u prijepodnevnim satima u kuću s istom namjerom. Želio je ubiti suprugu i 17-godišnju kćer, koju je isto ranije dugo zlostavljao, skupa s druge dvije maloljetne kćeri. U međusobnoj borbi najstarija kćer i supruga zadobile su više tjelesnih ozljeda.

Muškarac je sad u zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i opasnosti da ne dovrši započeto. U netom podignutoj optužnici predloženo je da se istražni zatvor produlji.