Maloljetnici u Đurđevcu ukrali automobil pa u Stiski sletjeli s ceste

14:24h
0
Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježena su tri kaznena djela, a u svom su izvješću policijski službenici izdvojili davanje lažnog iskaza te nedozvoljenu uporabu tuđe pokretne stvari.

Naime, dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 38-godišnjak s koprivničkog područja u 2014. godini, na referadi za vozačke dozvole, prijavio gubitak vozačke dozvole koja mu je prethodno oduzeta zbog prometnog prekršaja. Na taj je način temeljem lažnog iskaza dobio Potvrdu o podnesenom zahtjevu za izdavanje vozačke dozvole, koju je koristio umjesto vozačke dozvole. Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava.

Policijski su službenici dovršili i kriminalističko istraživanje, kojim je utvrđena sumnja da su 15-godišnjak i 14-godišnjak, jučer, 17. ožujka, oko 12 sati u Đurđevcu u Ulici Đure Basaričeka s parkirališnog prostora otuđili otključani osobni automobil u kojem su se nalazili ključevi. Maloljetnicima se po dolasku do trgovačkog centra u Đurđevcu priključio još jedan 15-godišnjak, koji je potom i nastavio voziti otuđeni automobil. Tijekom vožnje u Ulici Stiska, zbog neprilagođene brzine, automobil je sletio s kolnika te udario u panj drveta.

Prema osumnjičenima bit će podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Koprivnici, napominju iz Policijske uprave.