šire đurđevačko područje

Maloljetnik (14) na sam Božić nastradao od pirotehničkog sredstva, policija provodi istragu

Na sreću, ozljeda je lakše prirode, a policija će utvrditi je li u nesreći sudjelovalo više osoba ili samo nastadali maloljetnik

14:09h
0
Ilustracija // Foto: Sonja Badalić

Iako se proteklih godina znatno manje puca za vrijeme božićnih blagdana nego što je to bilo ranije, neposlušnih uvijek ima, a kada se dogodi i tragedija, šteta je dvostruka. Jednoj takvoj svjedočili su mještani jednog mjesta na širem đurđevačkom području, gdje se na sam Božić dogodila nezgoda s pirotehničkim sredstvom.

U njoj je nastradao 14-godišnjak, no na sreću, ozlijede su lakše, iako je reakcija đurđevačke hitne bila brza. Kriminalistička istraga i dalje je u tijeku i malo podataka je dostupno, a nakon iste će se ustvrditi je li u nesreći sudjelovalo više osoba ili je isključivi krivac nastradali maloljetnik.

Policijska glasnogovornica Dijana Žagar, tek nam je ukratko rekla kako je u pitanju sigurno pirotehničko sredstvo, ali ne i koje kategorije. To će se, također, saznati nakon što istraga završi, a sukladno tome uslijedit će i prijava ili više njih protiv neodgovorne osobe ili osoba.

Inače, petarde se mogu koristiti od danas na otvorenim prostorima i na prostorima gdje se ne okuplja veći broj osoba, a u proteklih desetak dana policija je provodila akciju Mir i dobro, u sklopu koje je zabilježeno nekoliko prekršaja. Četiri se odnose na nedozvoljeno posjedovanja oružja i streljiva, a oduzeta su tri komada oružja i tri komada streljiva.

Nastradali maloljetnik jedina je ozlijeđena osoba u tom periodu, barem kada su pirotehnička sredstva u pitanju.