stiže promjena

Mame na odjelu koprivničke pedijatrije spavaju na stolicama pokraj svoje djece, Devčić: Znam sve, dobili smo sredstva EU i uskoro ćemo unaprijediti uvjete

Tako smo odmah kontaktirali ravnatelja Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek u Koprivnici Matu Devčića.

12:07h
0
Foto: Matija Gudlin
Foto: Ilustracija/Matija Gudlin

Alarmantno stanje na odjelu pedijatrije već je godinama poznato. Premali prostori roditeljima ne pružaju osjećaj sigurnosti, a oni sami ne mogu biti sa svojom djecom kada su ona bolesna jer nemaju gdje.

Tako nam se anonimno javila jedna mama koja nam je ispričala kako su uvjeti u koprivničkoj bolnici katastrofalni.

Kraj svojeg djeteta spavam na stolicama, nemam ni krevet, a kamoli kakvu sobu. Ima ovdje mama koje su sa svojom djecom i duže od deset dana. Ovo je užas. Pitamo se zašto uopće plaćamo zdravstvo – požalila se jedna od mama.

Tako smo odmah kontaktirali ravnatelja Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek u Koprivnici Matu Devčića koji je najavio pomake.

– Znam sve i u sve sam upućen. Vrlo sam nezadovoljan situacijom na pedijatriji. Problem je u premalom prostoru. Postoji apartman za roditelje, ali on je neadekvatan. No, dobili smo sredstva iz EU fondova i uskoro ćemo imati dvostruko veću kvadraturu. Riječ je o kompletnoj rekonstrukciji za dobrobit djece i roditelja. Imat će na raspolaganju i igraonicu i novi dnevni bolnički prostor. Već ove godine stvari će biti drugačije – najavio je ravnatelj Devčić.

Foto: Matija Gudlin
Mato Devčić //Foto: Matija Gudlin

Na pitanje kolika sredstva je bolnica dobila ravnatelj Devčić nije htio otkriti, već je najavio službenu konferenciju za medije na kojoj će moći dati više detalja.

S obzirom na trenutno stanje koje, nažalost, traje godinama nadamo se da će se situacija riješiti vrlo brzo te da će djeca i roditelji imati komfor na pedijatriji kakav zaslužuju.

čitam...
Loading...