Koprivnička udruga

Mamuze sutra slave svoj šesti rođendan uz koncert makedonskog benda My Tear, M. Zamljačanec: Entuzijazam ne jenjava

Udruga je do sada organizirala brojna predavanja, tribine, radionice, izložbe, okrugle stolove te puno toga napravila za kulturnu scenu u Koprivnici.

12:00h
0
Maša Zamljačanec i Andreja Salajec // Foto: Matija Gudlin
Maša Zamljačanec i Andreja Salajec // Foto: Matija Gudlin

Koprivnička udruga Mamuze u petak, 12. travnja slavi svoj šesti rođendan u KKC Pixel.

Glavne muze, Maša Zamljačanec i Andreja Salajec najavile su koncert makedonskog benda My Tear i kasnije party iznenađenja uz Dj Ryana.

Članovi My Teara poznati su domaćoj publici kao sadašnji ili bivši članovi Bernays Propagande, XAXAXA, FxPxOx i 21 veka, a više su puta nastupili u Koprivnici. Ovoga puta dolaze u sklopu svoje Europske turneje na kojoj promoviraju debitantski album.

– Naša je udruga krenula s puno entuzijazma i mjerom neposrednosti. Danas možemo reći da su isti ‘sastojci’ još uvijek tu. Entuzijazam ne jenjava, a neposrednost, srdačnost i srčanost rastu. Iza nas su brojni programi, a sretni smo što su neki programi od početka našega djelovanja i dalje u pogonu. Street art festival i FIUK žive punim plućima, dok se programi u KKC Pixel mijenjaju, kao i ljudi, ali uvijek na bolje –  objašnjava Maša.

Mamuze su do sada organizirale brojna predavanja, tribine, radionice, izložbe, okrugle stolove te obogatile kulturnu scenu u Koprivnici.

Mamuze // Foto: Tina Antolić
Mamuze // Foto: Tina Antolić

– Istaknula bih da je savez udruga – FUNK među našim najvećim uspjesima. Pokrenuli smo ga zajedno s drugim udrugama u kulturi. Nezavisna kultura oduvijek je bila posebna, drugačija, svoja ostvarenja je nalazila na margini i gurala društvo naprijed. S puno žara i ljubavi, sve više mudrosti i hrabrosti, još više očekivanja i ciljeva idemo u sedmu godinu – govori jedna od muza.

Sve strane Koprivnice najnoviji im je program u kojemu ugošćuju ljude iz kulturnog, društvenog, civilnog i sportskog života Koprivnice te s njima razgovaraju na izravan način uz interakciju s publikom.

– Tijekom šest godina upoznali smo puno ljudi, ugostili ih na našim programima, u našim domovima, snalazili smo se, učili i očvrsnuli zajedno, a dobar glas o Koprivnici danas se čuje puno dalje od Koprivnice. Naši programi otkačeni su i dinamični, a takav će biti i naš rođendan pa stoga pozivamo sve da ga proslave s nama – za kraj kaže Maša.

Mamuze // Foto: Tina Antolić
Mamuze // Foto: Tina Antolić
čitam...
Loading...