20.4 C
Koprivnica
Srijeda, 31. svibnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Manje kaznenih djela zlouporabe droge
M

Ne propustite

Županijsko Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga sastalo se u srijedu u prostorijama Županije. Predstavnici institucija i ustanova izložili su programe, aktivnosti i napore koje ulažu u suzbijanje zlouporabe droga.

Uz razmatranje aktualne situacije na području prevencije i suzbijanja zlouporabe droga Alen Tarle iz Policijske uprave koprivničko-križevačke objasnio je kako je u prošloj godini smanjen broj kaznenih djela vezan uz ovo područje. To se pripisuje promjenama u zakonskoj regulativi, preventivnim akcijama, ali i povećanoj cijeni opijata. U tijeku je provođenje ankete Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje koja će uskoro pokazati realno stanje oko nepoželjnog ponašanja srednjoškolske populacije. Isto tako se u 23 osnovne škole provode preventivni programi vezani uz ovisnosti, te oni pokazuju sve veći interes djece i roditelja za informiranjem i edukacijama.

Uspješna prevencija u školama

Draženka Vadla iz Zavoda za javno zdravstvo istaknula je potrebu još većeg povezivanja svih institucija te izvijestila o dinamici projekta „Otvoreni kišobran“. Koordinatorica za školske programe prevencije ovisnosti za djecu i mlade u obrazovnom sustavu Županije Sandra Orošić Jukić pozvala je prisutne da i dalje međusobno koordiniraju akcije koje provode, te je najavila stručni skup za voditelje preventivnih programa koji se treba održati u travnju ove godine. Na kraju sastanka predsjednik Povjerenstva Ivan Pal potvrdio je kako preventivni programi koji se provode u osnovnim i srednjim školama te učeničkom domu pokazuju uspješnost.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

staro za novo

Grad se zadužuje za 2,25 milijuna eura kako bi riješili problem koji uvelike opterećuje proračun. Promjene bi se vidjele već do kraja godine, evo...

Nakon poduže stanke, koprivnički vijećnici u ponedjeljak će se naći na tek drugoj sjednici u ovoj godini, a jedna...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti