Marijan Domović odlazi s funkcije direktora Podravke Vegete

10:47h
0


100428-domovic-mU utorak je održan sastanak Upravnog odbora Rukometnog kluba Podravka Vegeta. Najvažnija je vijest da je s funkcije direktora kluba razriješen Marijan Domović.

– Gospodinu Domoviću teče otkazni rok sukladno njegovom ugovoru i klub će poštivati odredbe iz ugovora kojeg imaju RK Podravka i gospodin Domović. Na mjesto vršitelja dužnosti direktora kluba imenovana je djelatnica u klubu i bivša igračica Božica Palčić, koja će tu funkciju obnašati do imenovanja direktora kluba sukladno natječaju koji će biti objavljen – izjavio je Krunoslav Bešvir, predsjednik Podravke Vegete.

Na sastanku Uprave bilo je riječi o financijskim obavezama, odnosno dugovanjima kluba, o organizaciji kluba, troškovima osoblja i zaposlenika kluba i promjenama koje se u tom smislu predlažu. Zadnja točka bila je razgovor o sezoni 2010/2011.

– Usvojena je predložena organizacija kluba, prema kojoj će direktor kluba biti zadužen za profesionalni pogon, za školu rukometa i za financijsko-računovodstvene poslove. U organizaciji kluba donesene su odluke da će igračice i treneri biti u statusu obrtnika te da će klub broj zaposlenih reducirati s 11 na šest. Točno su određena radna mjesta u klubu, a to su direktor, tajnik, osoba zadužena za financijsko-računovodstvene poslove, fizioterapeut, osoba za tehničku pomoć i čistačica. Dogovoreno je da će se za funkciju direktora kluba u idućih desetak dana raspisati natječaj i namjera je Upravnog odbora to pitanje riješiti do kraja svibnja – rekao je predsjednik Bešvir.

Za saniranje dugova podijeljene su dužnosti unutar članova Upravnog odbora i održat će se razgovori s Poreznom upravom te s dobavljačima. Klub priznaje sve obaveze koje su po tim osnovama nastale. Svjesni činjenice da se radi o ozbiljnim financijskim obavezama razmišlja se da u idućih godinu i pol, najviše dvije, obaveze budu sanirane. Kako se ističe u službenom priopćenju nakon sjednice Uprave, sve odluke donesene su sa ciljem racionalnijeg poslovanja kluba.

Imenovane su i komisije u klubu. Komisija za struku u sastavu Pal, Stričević, Markulin i Bešvir u idućih 10 dana mora predložiti Upravnom odboru kluba rješenje za stručno vođenje kluba. U Displinskoj komisiji su Habdija, Nakić-Alfirević i Stričević, u Komisiji za suradnju s navijačima Nakić-Alfirević, Sačer i Pal, u Komisiji za marketing Pucar, Habdija i Bešvir i za pravne poslove Perković, Mesić i Zvonar-Bali.

Idući Upravni odbor na temu struke i igračkog kadra za iduću sezonu dogovoren je za utorak, 4. svibnja.

čitam...