Povodom dana grada

Marijan Krobot dobit će nagradu za životno djelo, evo tko je još zaslužio najveća priznanja koja daje Grad Ludbreg

Javna priznanja dodijelit će se na svečanoj sjednici Grada Ludbrega.

11:00h
0
Dan grada Ludbrega
Foto: Aleksandar Horvat

Bliži se Dan grada Ludbrega, a gradski vijećnici na predstojećoj sjednici Gradskog vijeća odlučit će o prijedlozima dodjele javnih priznanja.

Za počasnog građanina Ludbrega predložen je Dragutin Križanić, koji danas živi u Brežicama u Sloveniji.

Životni rad g. Križanića u glazbenom obrazovanju, amaterskoj kulturi i uspostavljanju širih veza sa susjednim državama i njegov doprinos u prepoznavanju, očuvanju i jačanju tamburaške glazbe prepoznat je na državnom nivou te je za svoje zasluge od predsjednika. Republike Slovenije primio Medalju za zasluge, kao jedno od najviših priznanja Republike Slovenije. Unatoč tome, što godinama živi i radi u Sloveniji, rado navraća i u naš kraj, odnosno svoj zavičaj gdje se rado druži sa svojim rođacima i prijateljima prenoseći im svoje bogato glazbeno stvaralaštvo – kažu o njemu iz Gradske uprave.

Nagrada Grada Ludbrega za životno djelo dodijelit će se Marijanu Krobotu.

– Za njega može reći da je bio jedan od prvih začetnika kooperacije na području ludbreške regije. Uspostavio je veoma dobru suradnju sa seljacima – poljoprivrednim proizvođačima kao i otkupljivačima čime je bila stvorena dobra sinergija između proizvodnje i prodaje odnosno otkupa. Uz radni angažman bio je aktivan i u društvenom, a posebno političkom životu našega Grada. Bio je prvi predsjednik SDP-a u Ludbregu te je ovu stranku vodio na lokalnom nivou gotovo dvadesetak godina, a u politici se uvijek zalagao za korektne odnose bez obzira na stranačku pripadnost te međusobno uvažavanje i poštivanje tuđih i drugačijih odabira i mišljenja. Uz stranačke funkcije obnašao je u dva mandata i dužnost vijećnika u Gradskom vijeću Grada Ludbrega te u dva četverogodišnja mandata dužnost gradonačelnika Grada Ludbrega te je bio prvi ludbreški gradonačelnik izabran na neposrednim lokalnim izborima 2009. godine – navodi se o Krobotu u obrazloženju.

Nagradu Grada Ludbrega dobit će Mladen Struški, koji je prije 20 godina s prijateljima osnovao Odred izviđača Ludbreg.

Za plaketu Grada Ludbrega predloženi su tvrtka Luneta d.o.o., koja se bavi proizvodnjom jaja, Udruga tjelesnih invalida LIO, koja ove godine obilježava 40 godina postojanja, te Ured ovlaštenog inženjera geodezije Milana Mirčetića, koji obilježava 20 godina uspješnog djelovanja.

Zahvalnice Grada Ludbrega dodjelit će se hrvačici Ivi Gerić za postignute sportske rezultate, Biserki Kutnjak za djelovanje u brojnim udrugama, Draženu Pavetiću koji je 20 godina član KUD-a Anka Ošpuh, atletičaru Davidu Šalamonu za postignute rezultate i Elviri Štabi-Vidović, predsjednici Likovnog udruženja Ludbreg.

Javna priznanja dodijelit će se na svečanoj sjednici Grada Ludbrega.

čitam...
Loading...