Marijan Špoljar i Draženka Jalšić Ernečić ostaju jedini kandidati za ravnatelja Muzeja

10:04h
0
Špoljara je Gradsko vijeće imenovalo vršiteljem dužnosti / Foto: Ivan Brkić

Upravno vijeće Muzeja grada Koprivnice otvorilo je ponude pristigle na ponovljeni natječaj za izbor novog ravnatelja te ustanove. Kao i u prvom, poništenom natječaju, javili su se trenutni vršitelj dužnosti ravnatelja Marijan Špoljar i bivša ravnateljica kojoj je istekao redovni mandat Draženka Jalšić Ernečić.

Upravno je vijeće danas samo konstatiralo da pristigle prijave zadovoljavaju uvjete te ih prema važećoj proceduri uputilo na razmatranje Stručnom vijeću. Rekla nam je to predsjednica Upravnog vijeća Enerika Bijač te pojasnila: „Mi nismo danas raspravljali. Mi čekamo najprije raspravu Stručnog vijeća i njihovo mišljenje. Potom ćemo mi čitati programe, i razmatrati sve ostalo osim programa što nas unutar izbora ravnatelja zanima. To je ono kakvi su odnosi u kolektivu u muzeju, koliko se što može popraviti, tko što može, što ne može od njih. Dakle naše procjene o tome.“

Upravno vijeće će o budućem ravnatelju muzeja odlučivati u petak ujutro, no konačnu odluku o tome tko će biti novi ravnatelj muzeja donosi Gradsko vijeće. Spomenimo da je Gradsko vijeće većinom glasova za vršitelja dužnosti ravnatelja izabralo Marijana Špoljara, a jedan od vodećih koprivničkih SDP-ovaca i turističkih djelatnika Dragutin Jeđud zbog takve je odluke napustio stranku.

Tekst: Radio Drava

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW