-0.4 C
Koprivnica
Subota, 9. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
noviteti

Marijane Janeš-Žulj i dalje će biti ravnateljica Gradske knjižnice Franjo Marković, Grad daje stanove u najam
M

Nadalje, na dnevnom redu bit će i imenovanje ravnateljice Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci Marjane Janeš-Žulj kojoj je istekao mandat te se na novi natječaj javila samo ona.

Ne propustite

Gradonačelnik Mario Rajn na jučerašnjoj se presici na temu nadolazeće sjednice Gradskog vijeća osvrnuo se na ostale tehničke stvari koje će se naći na sjednici pa je tako istaknuo kako će na dnevnom redu biti nova Odluka o davanju u najam stanova.

– Cilj ove odluke je u potpunosti pojednostaviti proces davanja stanova u najam i jasnije definirati mjerila na osnovu kojih se prikupljaju bodovi s obzirom da kad god se pojavi naš neki stan za najam imamo dosta prijava koje su vrlo slične bodovno, dakle nastojimo još malo finije učiniti taj proces – kaže.

Nadalje, na sjednici Gradskog vijeća bit će donošenje odluke o proširenju jednog poduzetnika u Poslovnoj zoni Gornji Čret. Riječ je o tvrtki Strojomehanika Škledar koja je u listopadu prošle godine sklopila ugovor o kupoprodaji 2500 metara kvadratnih, a sada mu je potrebno još toliko površine kako bi mogao proširiti svoje poslovanje.

Gradonačelnik se posebno osvrnuo na Odluku o osnivanju prava građenja u korist Veterinarskog zavoda Križevci. Naime, Veterinarski zavod trenutno se nalazi u prostoru Grada Križevaca, u najmu, a sada radi širenja svojih kapaciteta planira graditi novu zgradu na prostoru bivše vojarne, pored Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci. Gradonačelnik je ujedno najavio kako će se po izgradnji nove zgrade Veterinarskog zavoda i izlasku Veterinarskog zavoda iz najma iz prostorija Grada, Gradska uprava preseliti u taj prostor.

Gradska uprava će vrlo vjerojatno preseliti u te postojeće prostore budući da je taj dio više obnovljen od ovog aktualnog i manji je pa će se veći dio prostora moći osloboditi u postojećoj zgradi za neke druge, vjerujem društvene namjene. Gradska uprava se nikud ne seli, mi ostajemo na istom ulazu. Kao što u konačnici i Veterinarski zavod je samo koristi stražnji bočni ulaz jer im je tako jednostavnije. Riječ je o staroj Županijskoj palači – izjavio je Rajn.

Ujedno je dodao kako je gradnja zgrade Veterinarskog zavoda itekako važna „budući da je riječ o instituciji koja je 120 godina na području grada, zapošljava nekoliko doktora znanosti, ima istovremeno dio stanovnika koji su na doktorskom usavršavanju, u znanstvenom i istraživačkom smislu čini značajnu okosnicu veterinarske djelatnosti na području grada Križevaca i puno šire.“

Na dnevnom redu bit će i Odluka o imenovanju parka u Tomislavovoj ulici koji se trenutno uređuje po Josipu Kalasanciju Schlosseru, županijskom liječniku i gradskom vijećniku koji je dio svog života proveo u Križevcima i poznat je po prvim istraživanjima botanike u društvu Ljudevita Vukotinovića. Uz to, na dnevnom redu bit će imenovanje ulice na istočnoj strani Poslovne zone Gornji Čret kao Gospodarska ulica tamo gdje je smješten kamp turskih djelatnika.

Nadalje, na dnevnom redu bit će i imenovanje ravnateljice Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci Marijane Janeš-Žulj kojoj je istekao mandat te se na novi natječaj javila samo ona.

– Zahvaljujem ovim putem na divnoj suradnji i do sada, vjerujem da će i u sljedećem mandatu tako na dobrobit svih naših građana isporučivati redovito i kontinuirano i usluge koje nudi, ali i svjedočimo da iz godine u godinu proširuju. To je riječ i o dječjoj igraonici i o nizu drugih organizacija događaja koje nas jako čine ponosnima – rekao je.

Gradonačelnik se za kraj osvrnuo na trenutne radove na području grada posebno naglasivši kako se obično priča da se samo pred izbore radi na asfaltiranju cesta, no kako to nije slučaj u Križevcima.

– U gradu Križevcima se u protekle četiri godina asfaltiralo 18 kilometara cesta, radimo to u kontinuitetu – zaključio je.

Na konferenciji za medije predsjednik Gradskog vijeća i gradonačelnik zahvalili su medije na praćenju svih sjednica Gradskog vijeća i informiranju javnosti o najvažnijim odlukama. Konferenciji za medije prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ISTRAŽIVANJE

BMW-i na vrhu neslavne liste, čak četiri od pet njihovih vozila u Hrvatskoj sudjelovalo je u nesreći

Nedavno istraživanje koje je provela tvrtka za obradu podataka o automobilima carVertical otkrilo je najčešće oštećene automobile u Hrvatskoj,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti