sjajno priznanje

Marijeta Vidak, najbolja igračica Podravka Vegete, jedna od pet nominiranih za rukometašicu godine: Ovo je velika motivacija za dalje

Nagrada će se dodijeliti 5. siječnja iduće godine u Splitu, na pauzi između dva poluvremena prijateljske utakmice Hrvatske i Crne Gore.

10:06h
0
Marijeta Vidak protiv Dunaujvarosa postigla je četiri pogotka // Foto: Mario Kos
Foto: Mario Kos

Sportske novosti u suradnji sa Hrvatskim rukometnim savezom svake godine dodjeljuju nagradu za rukometašicu godine.  Prošlogodišnja pobjednica jest Jelena Grubišić, vratarka rumunjskog CSM Bucuresti. Ove godine Grubišić nema u konkurenciji, ali zato je tu najbolja igračica Podravka Vegete, Marijeta Vidak.

– Nominacija za najbolju rukometašicu me ugodno iznenadila. Velika mi je čast biti u odabranom društvu i to mi je velika motivacija za daljnji rad i napredak – rekla je Vidak.

Osim Vidak, nominirane su i bivše igračice Podravke, Andrea Penezić, igračica Vardara, Larissa Kalaus i Stela Posavec, sadašnje igračice Lokomotive, te rukometašica Krima Aneta Benko.

Nagrada će se dodijeliti 5. siječnja iduće godine u Splitu, na pauzi između dva poluvremena prijateljske utakmice Hrvatske i Crne Gore. Žiri se sastoji od novinara, izbornika muške i ženske rukometne reprezentacije, presjednika Hrvatskog rukometnog saveza i predsjednik Udruge sudaca.