najbolji od najboljih

Marijeta Vidak ponovno u reprezentaciji, ponovno u formi: Odličan je osjećaj biti tu, na meni je da nastavim ovako raditi

Pronašla ga je, sezonu je počela u RK Zelene Doline Žalec iz Slovenije, klubu koji je završio prošlogodišnje prvenstvo kao drugi na ljestvici.

20:00h
0
Foto: Podravka Vegeta
Foto: Podravka Vegeta

Marijetu Vidak prije više od godinu dana zadesila je najgora ozljeda za svakog sportaša – puknuće križnih ligamenata. Operacija i oporavak teški su i neugodni za svakog, kao i povratak u formu. Ljeto je provela trenirajući i spremajući se za novi klub. Pronašla ga je, sezonu je počela u RK Zelene Doline Žalec iz Slovenije, klubu koji je završio prošlogodišnje prvenstvo kao drugi na ljestvici.

Koliko je uhvatila formu govori i činjenica da je pozvana u reprezentaciju nakon dužeg izbivanja, što ju jako raduje.

– Biti ponovo u kadru reprezentacije odličan je osjećaj, to je potvrda mog rada i truda nakon operacije i pauze. Na meni je samo da nastavim raditi, trenirati i igrati u istom i još boljem tonu. Nakon ozljede osjećam se odlično, koljeno je odlično i osjećam da se polako vraćam u staru formu – rekla nam je Marijeta.

Reprezentacija je baš završila devetodnevni ciklus u Poreču gdje nisu igrane natjecateljske utakmice osim onih međusobno i protiv juniorskog sastava. Okupljanje je poslužilo kao dodatno uigravanje za kvalifikacijske dvoboje s Francuskom koji se igraju u ožujku, a bit će presudni za plasman na EP.

Marijeta je u prvom nastupu za klub početkom sezone zabila sjajnih 11 pogodaka. Kad bi smo usporedili slovensku i hrvatsku ligu rekli bi smo da su tu negdje. Sigurni smo da Marijeta, ako nastavi ovako, može igrati i puno jače lige te da može zabijati u još težim natjecanjima. Mi joj želimo puno sreće.