Dan tipkovnice

Marin Ferić i Antonio Hrvoić postigli fantastične rezultate

09:01h
0
Mladi daktilografi // Foto: pitomaca.hr
Mladi daktilografi // Foto: pitomaca.hr

Marin Ferić osvojio je treće mjesto s fantastičnim rezultatom 457 znaka u minuti s 12 pogrešaka. Među šest najboljih plasirao se i Antonio Hrvoić koji je imao rezultat od 302 znaka u minuti s osam pogrešaka.

Marin Ferić i Antonio Hrvoić, učenici srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače prošlog vikenda postigli su sjajne rezultate na Državnom prvenstvu u kompjutorskoj daktilografiji. Za natjecanje ih je pripremala njihova nastavnica Jasmina Pavičić.

U kategoriji natjecatelja od 13 do 16 godina, u 10-minutnom prijepisu teksta, Marin Ferić osvojio je treće mjesto s fantastičnim rezultatom 457 znakova u minuti s 12 pogrešaka. Među šest najboljih plasirao se i Antonio Hrvoić koji je imao rezultat od 302 znaka u minuti s osam pogrešaka.

Prvo mjesto zauzeo je Šimun Džalto iz vinkovačke ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca s rezultatom od 509 znakova u minuti uz 14 pogrešaka, a drugi je bio Stjepan Puškarić, natjecatelj Hrvatskog stenografskog društva iz Zagreba, s rezultatom 459 znakova u minuti s 12 pogrešaka.

Ovu tradicionalnu manifestaciju, 37. Dan tipkovnice, organizira Hrvatsko stenografsko društvo. Nastupilo je više od 45 srednjoškolaca, podijeljenih u dvije kategorije, od 13 do 16 godina i od 17 do 20 godina iz Zagreba, Vinkovaca, Pitomače, Požege, Koprivnice, Otočca, Pule i Dubrovnika te mladi članovi Hrvatskog stenografskog društva.