zanimljivo

Marina Paulenka govorit će o festivalu Organ vida u u AK galeriji

Govorit će o kustoskim praksama, temama koje festival dotiče i obrađuje, ovogodišnjim izložbama i umjetnicima, na koji se način odabiru radovi i kako je festival postao jednim od najzanimljivih u svijetu fotografije.

08:37h
0

U koprivničkoj AK galeriji u četvrtak 25. travnja u 18 sati održat će se predavanje Marine Paulenke ORGAN VIDA — dekada suvremene fotografije u jugoistočnoj Europi.

Fotografska organizacija Organ Vida vodeća je platforma za fotografiju u Hrvatskoj. Fokusirana je na kontinuirano promoviranje suvremene hrvatske i međunarodne fotografske prakse. Organiziranjem raznih događanja, projekata i programa orgnizacija ima za cilj educirati i poticati kritičko promišljanje kroz medij fotografije.

Iako organizacija većinom funkcionira kroz format godišnjeg fetsivala, postoje još niz projekata koje Organ Vida provodi: OV nakladništvo — izdavanje fotografskih knjiga; OVmag časopis o suvremenoj fotografiji, nacionalna nagrada za suvremenu fotgrafiju Nagrada Marina Viculin te novi godišnji izložbeni program u fotografskoj galeriji u Medulićevoj ulici u Zagrebu.

Umjetnička direktorica Marina Paulenka održat će predavanje i osvrnuti se na proteklih deset godina festivala. Govorit će o kustoskim praksama, temama koje festival dotiče i obrađuje, ovogodišnjim izložbama i umjetnicima, na koji se način odabiru radovi i kako je festival postao jednim od najzanimljivih u svijetu fotografije. Ulaz slobodan.