ŠTO ĆE DONIJETI ODLUKA?

Mario Rajn objasnio razlog ulaska u HSS: Svjestan sam da je ovo nekima šok, no punom ćemo parom i dalje raditi za Križevce

Na upit je li razmišljao i o drugim opcijama, rekao je kako je razgovarao s nezavisnim pojedincima. No, pojasnio je kako mu je nedostajala sloga tzv. trećeg puta.

15:30h
0
Foto: HSS

Kao što je poznato, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn te njegov zamjenik Mario Martinčević postali su članovi Hrvatske seljačke strane. Dosad nezavisni čelnik prigorskog grada predstavljen je na današnjoj konferenciji HSS-a u Hrvatskom saboru, kojoj je prisustvovao i predsjednik strane Krešo Beljak, a koji je izrazio zadovoljstvo njegovim izborom.

Rajn je kazao kako su ispunili izborni program te mu se, kao osobi koja teži ekološkim temama, HSS koji sudjeluje u sukreiranju zelenih politika postavlja kao najbolja opcija. Ujedno, cjelokupna Europska unija svojim New Green Dealom, dokumentom koji će biti objavljen kroz dva-tri tjedna, usmjerena je rješavanju klimatskih problema.

– S obzirom na to da HSS zelene politike ima kao svoje strateško određenje te da razgovaraju s europskim zelenima, bitno mi je da sam dio toga tima – objasnio je Rajn.

Na upit je li razmišljao i o drugim opcijama, rekao je kako je razgovarao s nezavisnim pojedincima. No, pojasnio je kako mu je nedostajala sloga tzv. trećeg puta.

Država nema vremena čekati, pogotovo kad su zelene politike u pitanju. Ponosan sam što sam dio te politike. Sve ono što smo radili u Križevcima protekle tri godine u znaku je zelenog i održivog. Europa je dala jasne smjernice da u narednom razdoblju želi
postati ugljično neutralni kontinent. Mi želimo takvu politiku promovirati i na državnoj razini. Vjerujem da iskustvom i referencama te znanjima o održivim politikama možemo doprinijeti da Hrvatska krene u smjeru zelenog razvoja i to bi trebao biti naš smjer u narednom desetljeću – rekao je Rajn.

Mario Rajn i Krešo Beljak // Foto: HSS

Njegovo pristupanje HSS-u, smatra, na Križevcima se može odraziti iznimno pozitivno kroz poljoprivredu. Primjerice, bolje pozicioniranje mladih proizvođača, stvaranje zelenih poslova ili HUB-ova, a nezaobilazno je i širenje mreže kontakata na europskoj razini.

Punom ćemo parom i dalje raditi za Križevce – siguran je Rajn.

Ne vjeruje kako će njegova odluka o napuštanju statusa nezavisnog političara stvoriti problematičnu političku situaciju.

– Tradicionalna paradigma političkog djelovanja takva je da se odvija kroz stranke. Svjestan sam da je ovo šok za ljude koji su me izabrali kao nezavisnog zastupnika. Život mi je pokazao da se dokazivanjem, radom na terenu i jasnim odlukama ljude može razuvjeriti – zaključio je.

Ulaskom u stranku Rajn je ujedno postao i članom Glavnog odbora HSS-a.

čitam...