inicijativa

Mario Rajn potpisao Europsku povelju o radu s mladima: Na njima temeljimo razvoj Križevaca

Riječ je novoj inicijativi koja evaluira politike usmjerene prema mladima u cilju podizanja kvalitete života mladih.

15:16h
0
Foto: Grad Križevci

Grad Križevci prihvatio je inicijativu Udruge gradova i uključio se u postupak certificiranja
Križevaca kao Grada za mlade. Riječ je novoj inicijativi koja evaluira politike usmjerene prema mladima u cilju podizanja kvalitete života mladih.


Prvi korak u certificiranju je potpisivanje Europske povelje o lokalnom radu s mladima što je danas i učinjeno.

– U protekle četiri godine puno smo aktivnosti, sredstava i fokus usmjerili za djecu i mlade, a to je rezultiralo s 40 programa vrijednih preko 60 milijuna kuna. Prošle godine bili smo u top pet gradova u Hrvatskoj po izdvajanjima za mlade i svakako je to trend koji želimo i dalje nastaviti. Budući da smo već ranije prepoznati od Saveza Društava Naša djeca Hrvatske i imamo status Grad Križevci – prijatelj djece, smatram da je ovo prirodan nastavak naših inicijativa, a u tome vidimo partnerstvo s gradskim Savjetom mladih koji je jedan od preduvjeta za pristupanje ovoj inicijativi – kazao je gradonačelnik Mario Rajn.

Posebno je pohvalio aktivnost i suradnju sa Savjetom mladih Grada Križevaca.

– Ulaganjem u djecu i mlade grad može imati budućnost kao zajednica te na mladima možemo temeljiti daljnji razvoj našega grada – zaključio je.

Predsjednik Savjeta mladih Grada Križevaca Antonio Sirovec istaknuo je zadovoljstvo što se u ovom sazivu Savjeta mladih kreće s certificiranjem Križevaca kao Grada za mlade.

– Zahvaljujem se gradonačelniku, njegovim suradnicima i partnerima koji su nas prepoznali kao važan dionik društva i što su sa svim našim projektima i više nego u skladu i prate nas te daju uvjete koji drugi gradovi nemaju. Baš zbog toga bi grad Križevci trebao potpisati ovu inicijativu i povelju. Samim time što je preduvjet za ovakvu povelju imati u gradu Savjet mladih, ne znači da je on samo na papiru i to je ono gdje se zaista želimo potruditi kao cijeli saziv i poboljšati uvjete rada Savjeta mladih. Vjerujem da Križevci jesu grad za mlade i da će u narednom razdoblju biti još bolji grad za mlade – kazao je A. Sirovec.

Da bi se Križevci certificirali kao Grad za mlade, potrebna je potvrda ove inicijative na Gradskom vijeću.

Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci

čitam...