radovi na pruzi

Mario Rajn s turskom tvrtkom potpisao ugovor o zakupu zemljišta u zoni Gornji Čret, gradit će malo selo za svoje radnike

Tvrtka je to koja izvodi radove na najvećem infrastrukturnom željezničkom projektu u Hrvatskoj, rekonstrukciji postojećeg i izgradnji drugog kolosijeka željezničke pruge na dionici Križevci – Koprivnica- državna granica, vrijednog 2.41 milijarde kuna.

12:11h
0
Foto: Krizevci.hr

Gradonačelnik s turskom tvrtkom potpisao ugovor o zakupu građevinskog
zemljišta gospodarske zone Gornji Čret.


Križevački gradonačelnik Mario Rajn potpisao je ugovor o zakupu građevinskog zemljišta gospodarske zone Gornji Čret s tvrtkom Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S.

Tvrtka je to koja izvodi radove na najvećem infrastrukturnom željezničkom projektu u
Hrvatskoj, rekonstrukciji postojećeg i izgradnji drugog kolosijeka željezničke pruge na dionici Križevci – Koprivnica- državna granica, vrijednog 2.41 milijarde kuna.

Naime, turska tvrtka Cengiz izgradit će pravo malo selo u Gornjem Čretu, trebalo bi stići oko 400 radnika kojima će se izgraditi prenoćišta, sanitarni čvorovi i prehrambeni objekti.

Podsjetimo, potpisivanju ugovora prethodilo je donošenje odluke o davanju u zakup
građevinskog zemljišta na istočnom dijelu gospodarske zone Gornji Čret koja je usvojena na elektronskoj sjednici Gradskog vijeća.

Foto: Krizevci.hr

Riječ je o zakupu parcele od oko 16 hektara na istočnom dijelu zone, a tvrtka Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S se potpisom ovog ugovora obvezala pripremiti projektnu
dokumentaciju, ishoditi dozvole te izgraditi svu prometnu i komunalnu infrastrukturu, a
nakon proteka ugovorenog razdoblja od pet godina izgrađena infrastruktura će se predati u vlasništvo Gradu Križevcima i ovlaštenim distributerima.

Tom su prilikom predstavnici tvrtke Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret A.S. istaknuli
zadovoljstvo suradnjom i fleksibilnošću gradske administracije, a uz njih potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević te Sandra Vuketić, pročelnica Upravnog odjela za pravne i opće poslove.

čitam...