kraj suradnje

Mario Rajn više nije član HSS-a, otkrio nam je hoće li pristupiti nekoj drugoj opciji

Priupitali smo ga planira li se ponovno kandidirati za poziciju gradonačelnika grada sv. Marka, te misli li to napraviti kao nezavisni ili član neke stranke. 

16:00h
0
Foto: Ivan Balija
Mario Rajn // Foto: Ivan Balija

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn više nije član Hrvatske seljačke stranke. Potvrdio nam je to sam bivši HSS-ovac. Mora se priznati da nije dugo bio član HSS-a jer joj je pristupio prije parlamentarnih izbora na kojima je HSS doživio loš rezultat, a sama stranka nastavila je padati i nakon izbora. Otkrio nam je razloge izlaska.


– Zbog općeg kaosa u vodstvu stranke, koji se događa nakon loših rezultata na parlamentarnim izborima, izostala je operativna podrška na bilo kojoj razini. Također je bilo nemoguće uspostaviti kvalitetnu komunikaciju unutar stranke. U ovom trenutku, u tijeku pandemije kad nam predstoji vrlo izazovna godina, ja ne mogu trošiti vrijeme i energiju na unutarstranačke borbe koje će trajati unedogled.

Smjer svake organizacije određuje vrh organizacije, a predsjednik Beljak od prvih istupa nakon parlamentarnih rezultata komunicira kako vidi i kako “imenuje” vodstvo organizacije. Komunikacija je bila minimalna, a s odmakom vremena, rekao bih na obostrano zadovoljstvo – rekao je Rajn.

Priupitali smo ga planira li se ponovno kandidirati za poziciju gradonačelnika grada sv. Marka, te misli li to napraviti kao nezavisni ili član neke stranke.

– Namjeravam se ponovo kandidirati, obećao sam to građanima još na početku prvog
mandata i tako stoji i dalje. Plan za lokalne izbore ću obznaniti ubrzo, no nakon ovog
stranačkog iskustva u novu stranku više ne namjeravam ulaziti – poručio je.

čitam...