ODGOVOR NA OPTUŽBE

Mario Švegović, načelnik K. Ivanca, djelatnika općine prijavio za primanje mita: Nije bilo naguravanja, nego on nije htio dati mobitel i ključeve pa je pobjegao

Njihovo je pravo da to izgovore, a policija će utvrditi. Neću ništa komentirati niti sudjelovati u tome, zaključio je Švegović.

14:44h
0
Načelnik Općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović // Foto: Matija Gudlin
Načelnik Općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović // Foto: Matija Gudlin

Županijska organizacija HSS-a Koprivničko-križevačke županije ozbiljno je optužila dosadašnjeg načelnika općine Koprivnički Ivanec Marija Švegovića, o čemu smo pisali ovdje.

Konferenciji su prisustvovali županijski i gradski vijećnik HSS-a Ivan Pal, kandidat za načelnika Općine Koprivnički Ivanec Zoran Vrabelj koji ide u drugi krug Švegovićem, te zaposlenik Općine Koprivnički Ivanec Alen Jančevec. Jančevec je, između ostaloga, rekao kako je “doživio ucjene od strane trenutnog načelnika gospodina Marija Švegovića vezano uz lokalne izbore”

– Doživio sam ucjene od strane trenutnog načelnika gospodina Marija Švegovića vezano uz lokalne izbore i koje se odnose na činjenicu što sam član Hrvatske seljačke stranke i što javno podržavam Zorana Vrabelja kao kandidata za načelnika Koprivničkog Ivanca. To je našem trenutnom načelniku zasmetalo te je imao potrebu spustiti se na nisku razinu i pokušati mene i moj rad oblatiti na koji god način može – govorio je.

Istaknuo je kako je Općina Koprivnički Ivanec prije mjesec dana raspisala Natječaj za sufinanciranje poduzetnika i obrtnika s područja općine Koprivnički Ivanec. Jalševec je, kaže, pisao taj natječaj jer je u sklopu njegova mjesta. Na natječaj je, prema njegovim riječima, stiglo osam prijava.

– Postoji posebno povjerenstvo koje odlučuje o prijavama. Sjednica povjerenstva je sazvana, odluka nije donesena te će biti sazvana nova koja je bila zakazana za jučer u 19.30 sati. Prije te sjednice, oko 16 sati, Mario Švegović u svoj je ured pozvao jednu osobu, prijavitelja na taj natječaj, i doslovno ga ucijenila da mora potpisati unaprijed pripremljenu, lažnu, anonimnu izjavu u kojoj tvrdi da sam ja kao općinski djelatnik od njega tražio mito od deset posto kako bih mu pomogao da dobije sredstva na spomenutom natječaju – tvrdi Jančevec.

Foto: Ivan Balija
Zoran Vrabelj, Ivan Pal i Alen Jančevec // Foto: Ivan Balija

On je tu informaciju sazvao te je, rekao je, u policiji pozvao kaznenu prijavu protiv načelnika Švegovića. S obzirom da je kaznena prijava podnesena, dodao je, danas ne može govoriti o konkretnim imenima.

Između ostaloga, Vrabelj je rekao kako je od “jedne gospođe saznao da joj je Švegović prijetio da neće biti zaposlena na javnim radovima ako neće glasati za njega.” Usto, navodno je, prema riječima Jančevca, jučer na sjednici povjerenstva – koje je trebalo odlučiti o natječaju za sufinanciranje poduzetnika i obrtnika – došlo do naguravanja, pri čemu Švegović nije pustio Vrabelja i Jančevca da napuste zgradu.

Komentar na cijelu situaciju zatražili smo od Marija Švegovića. 

– Nažalost, ne mogu ništa komentirati jer sam dotičnog gospodina prijavio za primanje mita i potpisao sam izjavu o tajnosti – rekao je Švegović.

Na naš upit odnosi li se dotični gospodin na gospodin Jančeveca, ponovio je kako ništa ne može komentirati pa dodao kako misli na dotičnog gospodina koji je napravio presicu.

Na optužbe za spomenute prijetnje gospođi, koje je iznio Vrabelj, Švegović je rekao kako se može samo nasmijati.

– Ovo mi više izgleda kao predizborna kampanja nego kao ozbiljne optužbe – dodao je Švegović.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Također, glede navodnog naguravanja Švegović je rekao kako ga nije bilo.

– Nije bilo naguravanja. Ja sam, kao nadređena osoba, s obzirom na to da sam imao informacije za situaciju koja je nastala, zatražio povrat službenog mobitela i ključeve od službenih prostorija, što je normalno u ovakvoj situaciji. Mislim da će to svatko normalan u ovoj situaciji razumjeti. Dotični to nije htio dati, iskoristio je trenutak i pobjegao na sporedni izlaz. To je sve što mogu reći. Bila je policija, nisu ništa utvrdili, nije bilo nikakvog incidenta – tvrdi Švegović.

Rekao je, zatim, kako je “interesantno da su u ovome sudjelovali gospodin Alen Jančevec i, ‘ko za vraga, gospodina Vrabelj Zoran.”

– Nitko od ostalih članova komisije nije se miješao. Mislim da bi se ostali, ona četvorica, umiješala da je bilo tako kritično i da bi svi nahrupili, svi bi se razdvajali. To je prenapuhano. Odgovorno tvrdim da nikakvih incidenata nije bilo – odgovorio je Švegović.

– Njihovo je pravo da to izgovore, a policija će utvrditi. Neću ništa komentirati niti sudjelovati u tome – zaključio je Švegović.

čitam...