Marjan Gal na VTV-u

13:38h
0
Marijan Gal: Krijesnice dolaze

U kultnoj emisiji Varaždinske televizije (VTV) gostovao je koprivnički slikar i inovator Marijan Gal. Voditelj emisije, poznati međimurski pjevač Mirko Švenda – Žiga s Galom je razgovarao o opusu geometrijske apstrakcije, o Galovoj inovaciji, trodimenzionalnoj slici, te o aplikacijama geometrijskih slika na fasade zgrada u velikim formatima.

U emisiji je spomenuta Galova još uvijek aktualna ideja oslikavanja srednjoškolskog centra u Koprivnici geometrijskim kreacijama. Tom je prilikom i prikazan primjer ekskluzivnog oslikovanja fasade kuće ljubičastom bojom kombiniranom s bijelim kockama u Basaričekovoj ulici u Koprivnici.

Marijan Gal je ispred likovne sekcije ‘Podravka 72’ glavnom uredniku Marijanu Varoviću uručio Monografiju Likovne sekcije iz 2002. godine u kojoj je zastupljeno 100 slikara. Kada se prije same emisije upoznavao s dosadašnjim dostignućima na polju likovne umjetnosti, glavni je urednik bio oduševljen viđenim te je tom prilikom najavio cjelodnevni posjet s tv – ekipom Marijanu Galu u Koprivnicu kako bi o autoru snimili dokumentarac.