11.8 C
Koprivnica
Četvrtak, 5. listopada 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Marjan Gal na VTV-u
M

Ne propustite

U kultnoj emisiji Varaždinske televizije (VTV) gostovao je koprivnički slikar i inovator Marijan Gal. Voditelj emisije, poznati međimurski pjevač Mirko Švenda – Žiga s Galom je razgovarao o opusu geometrijske apstrakcije, o Galovoj inovaciji, trodimenzionalnoj slici, te o aplikacijama geometrijskih slika na fasade zgrada u velikim formatima.

U emisiji je spomenuta Galova još uvijek aktualna ideja oslikavanja srednjoškolskog centra u Koprivnici geometrijskim kreacijama. Tom je prilikom i prikazan primjer ekskluzivnog oslikovanja fasade kuće ljubičastom bojom kombiniranom s bijelim kockama u Basaričekovoj ulici u Koprivnici.

Marijan Gal je ispred likovne sekcije ‘Podravka 72’ glavnom uredniku Marijanu Varoviću uručio Monografiju Likovne sekcije iz 2002. godine u kojoj je zastupljeno 100 slikara. Kada se prije same emisije upoznavao s dosadašnjim dostignućima na polju likovne umjetnosti, glavni je urednik bio oduševljen viđenim te je tom prilikom najavio cjelodnevni posjet s tv – ekipom Marijanu Galu u Koprivnicu kako bi o autoru snimili dokumentarac.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

RAZGOVOR

Osebujna Vlasta Delimar priprema performans u centru Koprivnice: Šok se događa u tuđim glavama, meni je prirodno raditi gola, a kada umrem, želim postati...

Umjetnica Vlasta Delimar za petak 6. listopada s početkom u 10 sati najavila je svoj novi performans na Zrinskom...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti