srd 315 sjeverozapad

Marko Gorički i Vanja Bojanić pobjednici All Around Ivančica vikenda

Za ukupni poredak zbrajala su se vremena svih uspona, a svi su natjecatelji odradili sva tri uspona ispod tri sata. Ukupnu pobjedu uzeli su Marko Gorički u muškoj i Vanja Bojanić u ženskoj konkureciji. 

22:23h
0
Foto: BBK Ivanščica

Planina Ivančica proteklog je vikenda, osim redovitih rekreativaca i vikend izletnika, ugostila i drugi po redu All Around Ivančica Vikend 2017.

Trodnevna sportska trka sastoji se od tri različita sportska uspona na Ivanščicu, na tri različite staze. Svoju ljubav prema trčanju, biciklu, prirodi i sportu općenito pokazalo je 36 natjecatelja, od čega 31 muškarac i pet žena. Za ukupni poredak zbrajala su se vremena svih uspona, a svi su natjecatelji odradili sva tri uspona ispod tri sata. Ukupnu pobjedu uzeli su Marko Gorički u muškoj i Vanja Bojanić u ženskoj konkureciji.

Prvoga dana, u petak 14. srpnja, održan je uspon 2,6 kilometara dugom planinarskom stazom Konj do Planinarskog doma na vrhu Ivanščice, koji je najbolje odgovarao Marku Goričkom u muškoj, te Vanji Bojanić u ženskoj konkurenciji.

Subota, 15. srpnja, bila je rezervirana za 8,3 kilometara dugi biciklistički uspon cestom od izvora Žgano Vino do Planinarskog doma, u kojem je u muškoj konkureciji pobjedu opet odnio Marko Gorički, dok je u ženskoj konkurenciji dominirala Josipa Papec.

Dio natjecatelja iskoristio je subotnju noć za druženje uz vatru i kampiranje na vrhu.

Posljedni se dan, u nedjelju 16. srpnja, trčalo 5,3 kilometara dugom planinarskom stazom Prekrižje, koju su najbrže prošli Mladen Skeja kod muškaraca i Vanja Bojanić kod žena.

Troje prvoplasiranih u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojilo je medalje, a organizator je sve natjecatelje sa uspješno završenim usponima nagradio  finišerskim majicama.