Marko Sitarić ponovno odlično odvozio

23:00h
0
marko
080710-marko-malaProteklog vikenda na grobničkom autodromu održano je međunarodno regionalno natjecanje u automobilizmu na kružnim stazama. Između ostalih vozila se i druga po redu kružna utrka koja se boduje za VW Polo Castrol Pirelli Cup, u kojem se natječe i koprivnički automobilist, Marko Sitarić, član Karting kluba Koprivnica i Auto Zubak Racing tim-a.
Vožene su dvije utrke. U subotnjoj je utrci Marko ostvario treće mjesto, a u nedjeljnoj je bio drugi, iza Martina Bradarića iz Splita. – Utrka je bila napeta i nas prvih sedam bili smo gotovo izjednačeni te smo vozili utrku jedan drugom na repu. U jednom sam trenutku pao na peto mjesto i već pomislio kako neću moći nikoga prestići. Međutim, negdje u drugom dijelu utrke ispred mene se stvorila gužva koju sam uspio iskoristiti i prijeći dvojicu mojih suparnika i utrku završio treći, rekao je Marko nakon subotnje utrke.
Idućeg je dana Marko startao šesti, s obzirom da po pravilima Cup-a prva osmorica iz prve utrke mijenjaju mjesta, odnosno osmi iz prve utrke kreće prvi i tako redom. Utrka je imala 15 krugova, a on je već nakon četiri kruga prestigao petoricu i izbio na vodeću poziciju. No, na kraju je ipak završio na drugome mjestu, ali se bodovno uspio odmaknuti od svog najvećeg konkurenta Ivana Pokosa, koji je drugoj utrci bio sedmi.
Marku i njegovom timu predstoje pripreme za brdsku utrku koja će se održati na brdu Čabar idućeg vikenda, a koja se također boduje za VW Polo Cup.