Marko Sremec osvojio peto i šesto mjesto na Europskom prvenstvu

21:10h
0
Hrvatska reprezentacija u Španjolskoj

Španjolska je bila ovogodišnji domaćin Europskog juniorskog i seniorskog natjecanja u podvodnoj orijentaciji održanog od 25. kolovoza do 1. rujna.

Grad domaćin bio je Plasencia u pokrajini Extramadura, svega stotinjak kilometara od Portugala.

Hrvatske boje na ovome su natjecanju zastupale seniorke Tijana Pavelić i Lea Ikić iz PD “Mladost“ Medulin te jedini muški i juniorski predstavnik Marko Sremec iz domaćeg nam kluba RK “Šoderica“.

Prisutnost financijske krize u Europi bila je vidljiva u organizaciji samog natjecanja kao i u broju hrvatskih reprezentativaca i trenera. Iako je Lea odradila zavidan posao kao vođa ekipe i kao natjecateljica, nije mogla nadoknaditi nedostatak trenera čije bi iskustvo i znanje uvelike pomogli i popravili plasman ekipe. Nedostatak iskusnog trenera zamijenila je snalažljivost troje mladih ljudi željnih dobrog plasmana i promoviranja ovog neobičnog , ali veoma zabavnog sporta. đ

Iako vidno oslabljeni zbog svega navedenoga, hrvatska reprezentacija nije posustala ni ovaj puta te je tako Marko Sremec zauzeo 6. mjesto u disciplini zvijezda te 5. mjesto u disciplini reperi.

Seniorske predstavnice su ostvarile 8. mjesto u disciplini MONK te 9.mjesto u ekipnoj disciplini, dok je Lea pojedinačno bila 7. u disciplini reperi  te 12. u disciplini M kurs, a Tijana 6. u disciplini reperi te 14. u zvijezdi.

Pohvale natjecateljima stižu iz cijele države kao i iz samog Hrvatskog ronilačkog saveza u kojem se nadaju boljem financijskom stanju druge godine kako bi se što više moglo ulagati u trenutne kao i u buduće nade ovog sve popularnijeg sporta.